BosniaHerzegovinaTeam

Differences between revisions 8 and 9
Revision 8 as of 2007-08-25 19:22:53
Size: 2440
Editor: cm-1804
Comment:
Revision 9 as of 2008-08-06 16:33:01
Size: 2436
Editor: localhost
Comment: converted to 1.6 markup
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 1: Line 1:
||<tablestyle="float:right; font-size: 0.9em; width:40%; background:#F1F1ED; margin: 0 0 1em 1em;" style="padding:0.5em; ">'''Sadržaj''[[BR]][[TableOfContents]]||
inline:BosniaHerzegovinaTeam/ubuntuba.png
||<tablestyle="float:right; font-size: 0.9em; width:40%; background:#F1F1ED; margin: 0 0 1em 1em;" style="padding:0.5em; ">'''Sadržaj''<<BR>><<TableOfContents>>||
{{attachment:ubuntuba.png}}
Line 12: Line 12:
LoCo tim možete kontatirati putem [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-ba mailing liste] i na IRC kanalu (server irc.freenode.net), kanal #ubuntu-ba. Također, pomoć bi uskoro trebala biti dostupna na forumu u okviru web sajta LoCo tima. LoCo tim možete kontatirati putem [[http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-ba|mailing liste]] i na IRC kanalu (server irc.freenode.net), kanal #ubuntu-ba. Također, pomoć bi uskoro trebala biti dostupna na forumu u okviru web sajta LoCo tima.
Line 17: Line 17:
 Jednostavno nam se pridružite na [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-ba mailing listi] i pošaljite poruku sa informacijama o vama i eventualnom budućem radu. Registrujte se na [https://www.launchpad.net Launchpad] sajt (ako već niste); time dobijate mogućnosti prevođenja Ubuntua, uređivanje wiki stranica, prijavljivanje grešaka, razvijanje aplikacija i dr. Zatim zatražite članstvo u [https://launchpad.net/~ubuntu-ba timu] i dodajte sebe na spisak članova ispod.  Jednostavno nam se pridružite na [[http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-ba|mailing listi]] i pošaljite poruku sa informacijama o vama i eventualnom budućem radu. Registrujte se na [[https://www.launchpad.net|Launchpad]] sajt (ako već niste); time dobijate mogućnosti prevođenja Ubuntua, uređivanje wiki stranica, prijavljivanje grešaka, razvijanje aplikacija i dr. Zatim zatražite članstvo u [[https://launchpad.net/~ubuntu-ba|timu]] i dodajte sebe na spisak članova ispod.
Line 34: Line 34:
 * Preko 200 Ubuntu Dapper Drake (6.06) LTS CD-ova je podijeljeno 2. decembra na [http://seminar.glugzdk.ba 3. Zenica Linux seminaru].  * Preko 200 Ubuntu Dapper Drake (6.06) LTS CD-ova je podijeljeno 2. decembra na [[http://seminar.glugzdk.ba|3. Zenica Linux seminaru]].

ubuntuba.png

Članovi

Uvod

Ova stranica je napravljena za Ubuntu GNU/Linux LoCo tim Bosne i Hercegovine. U okviru LoCo tima svako ima značajnu ulogu u razvoju GNU/Linux zajednice u Bosni i Hercegovini i povećanju korištenosti, a na kraju krajeva i u migraciji na otvoreni i slobodni softver.

Cilj tima je promoviranje mogućnosti Ubuntua kao moćnog, jednostavnog i kvalitetnog operativnog sistema i pomoć korisnicima u prelasku sa drugih operativnih sistema.

Kontakt

LoCo tim možete kontatirati putem mailing liste i na IRC kanalu (server irc.freenode.net), kanal #ubuntu-ba. Također, pomoć bi uskoro trebala biti dostupna na forumu u okviru web sajta LoCo tima.

Članstvo

  • Jednostavno nam se pridružite na mailing listi i pošaljite poruku sa informacijama o vama i eventualnom budućem radu. Registrujte se na Launchpad sajt (ako već niste); time dobijate mogućnosti prevođenja Ubuntua, uređivanje wiki stranica, prijavljivanje grešaka, razvijanje aplikacija i dr. Zatim zatražite članstvo u timu i dodajte sebe na spisak članova ispod.

Projekti

Najvažniji zadatak LoCo tima je upoznavanje zajednice sa GNU/Linuxom, posebice Ubuntuom uz distribuiranje besplatnih CDova. Grubo gledano, prvi cilj je povećanje zajednice.

Ciljevi za ovu godinu

  • Ubuntu Povećanje zajednice.

    Ubuntu Postati službeni LoCo tim.

    Ubuntu Referenciranje tima u medijima kao Ubuntu LoCo tima za Bosnu i Hercegovinu.

    Ubuntu Organizacija Ubuntu install partya. (urađeno u okviru ubuntu-bl zajednice u Banja Luci)

Dosad obavljene stvari


CategoryLoCoTeams

BosniaHerzegovinaTeam (last edited 2008-08-06 16:33:01 by localhost)