BionicBeaver

Festa Bionic Beaver - Ubuntu 18.04 LTS

Tal com marca la tradició, després de 6 mesos d'espera, a l'abril de 2018 es farà pública la versió definitiva del GNU/Linux Ubuntu 18.04 LTS.

Per celebrar-ho, la comunitat de l'Ubuntu en català, tal i com porta fent amb l'aparició d'anteriors versions de l'Ubuntu, organitza aquest cop tres festes (Release Party). Aquestes festes són organitzades per tot el món pels grups locals (LoCo Teams) de l'Ubuntu.

5 de maig

Tàrrega

19 de maig

Palma

26 de maig

València

http://ubuntu.cat

Nota de premsa

Comunicat de premsa Bionic Beaver:

A l’abril s'ha publicat la versió definitiva de l’Ubuntu[0] 18.04 LTS (de nom tècnic Bionic Beaver). Amb aquest motiu, la comunitat d’usuaris d’Ubuntu en català[1] celebra durant el mes de maig tres festes d’alliberament a de Tàrrega[2], Palma[3] i València. Aquestes festes les organitza l’equip d’ubuntaires en català, procurant fer-la a diferents llocs del territori.

En aquests esdeveniments es pretén difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l’Ubuntu, al públic en general; proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l’Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s’hi poden trobar activitats més avançades, si s’escau.

La implantació a tots el ordinadors del centre de programari lliure basat en GNU/Linux, tant a nivell de sistema operatiu, Ubuntu, com a nivell de programari d’ofimàtica, LibreOffice, des del punt de vista de sostenibilitat ens aporta un seguit d’avantatges, ja que els requeriments quant a maquinari per part del sistema operatiu són menors que els sol·licitats per altres plataformes comercials. Això ens permet un estalvi energètic i sobretot de maquinari important, ja que permet aprofitar i reciclar equips informàtics que d’una altra manera serien obsolets, evitant al centre l’adquisició d’equips nous i la compra de llicències de plataformes comercials privatives.

Tot això té efectes sostenibles:

  • Reducció d’equips informàtics de rebuig. Reducció de despeses per reciclatge dels equips. Contribució sobre el medi ambient en reduir els residus. Reducció de la despesa en l’adquisició d’equips i programaris.

Tornant a la festa pròpiament, si consulteu el programa d’activitats[5] anireu veient la participació d’experts i desenvolupadors en diferents àmbits. D’altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d’activitats, tindrem una festa d’instaŀlació (Install Party) de l’Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d’aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Evidentment, tot això serà de forma totalment gratuïta.

[0] https://www.ubuntu.com

[1] https://www.ubuntu.cat

[2] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/BionicBeaverTàrrega

[3] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/BionicBeaverPalma

[4] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/BionicBeaverValència

[5] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/BionicBeaver

Altres Recursos

Material imprès

CatalanTeam/Activitats/BionicBeaver (last edited 2018-04-09 06:12:46 by rafael-carreras)