gfx_boot

Revision 1 as of 2008-06-22 18:57:41

Clear message

Introducció

El gfx boot és un substitut del grub que introdueix una pantalla animada i amb una aparença molt més actual que el grub, sense la limitació en el nombre de colors que aquest últim té.

Segons sembla, no esta inclòs en una instal·lació estàndard d'Ubuntu perquè pot arribar a donar problemes en alguns equips amb un tarjes gràfiques determinades.

Instal·lació

Per instal·lar-nos el gfx boot el primer que hem de fer es baixar-nos els paquets adients:

[http://kanotix.com/debian/pool/main/g/grub-gfxboot/grub-gfxboot_0.97-11_i386.deb 32 bits]

[http://kanotix.com/debian/pool/main/g/grub-gfxboot/grub-gfxboot_0.97-11_amd64.deb 64 bits]

Un cop tinguem baixant el paquet que ens correspon, el següent que cal fer és desintal·lar el grub:  sudo apt-get remove grub  i a continuació, instal·lar el gfxboot (suposant que es trobi a l'escriptori):  sudo dpkg -i sudo dpkg -i grub-gfxboot_0.97-11_*.deb 

Ara ja tenim instal·lat el gfxboot. El següent pas serà trobar un tema que ens agradi, en podem trobar algun a [http://www.gnome-look.org gnome-look] buscant per gfx boot o gfxboot. Ens baixem l'arxiu message."nom del tema" a l'escriptori i el mourem a /boot/grub:

{{{ cd ~/Escriptori sudo mv nom_del_tema /boot/grub }}}

Un cop fet això, només ens queda configurar el nostre nou grub per a que agafi l'arxiu. Això s'ha de fer editant l'arxiu /boot/grub/menu.lst:  gksudo gedit /boot/grub/menu.lst  i alla hi afegim el següent a dalt de tot de l'arxiu: {{{ ### GFX BOOT gfxmenu /boot/grub/message.nom_del_tema }}}

guardem, sortim i reiniciem l'ordinador per comprovar que ja esta llest.