gfx_boot

Revision 2 as of 2008-06-22 20:32:31

Clear message

Introducció

El gfx boot és un substitut del grub que introdueix una pantalla animada i amb una aparença molt més actual que el grub, sense la limitació en el nombre de colors que aquest últim té.

Segons sembla, no esta inclòs en una instal·lació estàndard d'Ubuntu perquè pot arribar a donar problemes en alguns equips amb un tarjes gràfiques determinades.

Instal·lació

Per instal·lar-nos el gfx boot el primer que hem de fer es baixar-nos els paquets adients:

[http://kanotix.com/debian/pool/main/g/grub-gfxboot/grub-gfxboot_0.97-11_i386.deb 32 bits]

[http://kanotix.com/debian/pool/main/g/grub-gfxboot/grub-gfxboot_0.97-11_amd64.deb 64 bits]

Un cop tinguem baixant el paquet que ens correspon, el següent que cal fer és desintal·lar el grub:  sudo apt-get remove grub  i a continuació, instal·lar el gfxboot (suposant que es trobi a l'escriptori):  sudo dpkg -i sudo dpkg -i grub-gfxboot_0.97-11_*.deb 

Ara ja tenim instal·lat el gfxboot. El següent pas serà trobar un tema que ens agradi, en podem trobar algun a [http://www.gnome-look.org gnome-look] buscant per gfx boot o gfxboot. Ens baixem l'arxiu message."nom del tema" a l'escriptori i el mourem a /boot/grub:

{{{ cd ~/Escriptori sudo mv nom_del_tema /boot/grub }}}

Un cop fet això, només ens queda configurar el nostre nou grub per a que agafi l'arxiu. Primer, anem a veure a on tenim instal·lat el grub: {{{ sudo grub find /boot/grub/stage1 quit }}} Això ens donarà una sortida del tipus (hdX,Y), que és a quin disc dur i a quina partició hi tenim el grub. Sabent això ja podem passar a editar l'arxiu /boot/grub/menu.lst:  gksudo gedit /boot/grub/menu.lst  i allà hi afegim el següent al principi: {{{ ### GFX BOOT gfxmenu (hdX,Y)/boot/grub/message.nom_del_tema }}} Per últim, reinstal·lem el grub: {{{ sudo grub root (hdX,Y) setup (hdX) quit }}}

Amb això podem donar per conclosa la instal·lació i configuració del gfxboot, reiniciem l'ordinador i comprovem si ha quedat ben instal·lat.

Temes

Si bé per Internet podem trobar alguns temes per a gfxboot, la veritat és que no s'en troben massa. Una opció és crear el nostre propi tema, cosa bastant fàcil de fer partint d'algun tema ja fet. Agafem algun tema i el copiem a una carpeta buida. En terminal: {{{ cd fins/la/carpeta cpio -i < message.tema rm -rf message.tema }}} Ara tenim tots els arxius del tema i ja el podem modificar. Un cop modificat, creem l'arxiu del tema: {{{ sudo ls . |cpio -o > ../message.nom_del_nostre_tema.