QATracker

Un vídeo del QATracker

Aquí es pot trobar un vídeo del qatracker i com usar-lo (en anglès).

Què és?

El QATracer és el repositori principal per a totes les tasques de proves dins del QA (Control de qualitat) de l'Ubuntu. Conté els nostres casos per a proves, registres dels nostres resultats, i ajuda a coordinar els nostres esdeveniments de proves. Hi ha diverses instàncies del qatracker per ajudar a separar els resultats.

Instàncies del QAtracker

http://iso.qa.ubuntu.com/ s'usa per informar sobre els resultats de les proves d'imatges

http://packages.qa.ubuntu.com/ s'usa per informar sobre els resultats de proves amb paquets

http://laptop.qa.ubuntu.com/ s'usa per proves de portàtils/maquinari

Com funciona?

El QATracker funciona presentant una llista de fites (o esdeveniments) per a fer proves. Cada fita (o esdeveniment) conté productes (o paquets) que volem provar. Dins de cada producte (o paquet) hi ha una sèries de casos de prova. Finalment, per a cada cas de prova la persona que fa les proves pot informar sobre un resultat de "aprovat" (pass) o "suspens" (failure), a més d'informes d'errors trobats i comentaris. Per a més informació, vegeu la secció Com usar-lo a sota.

Fites

Una fita és un esdeveniment de proves amb un nom. Conté un conjunt de productes (maquinari, paquets o imatges) que s'han especificat per provar.

milestonestatus.png

ESTAT (Status)

Una fita pot tener un estat de Provant (Testing), Alliberat (Released) o Arxivat (Archived). Una fita comença amb un estat de Provant, permetent que es publiquin resultats nous. Un cop s'han completat les proves, es canvia l'estat a Alliberat. Finalment, els resultats es canvien d'alliberat a arxivat un cop es completa el cicle de desenvolupament i comença un altre cicle. Els estats d'alliberat i arxivats son de sols lectura i no es poden publicar resultats.

Compilacions / Recompilacions

Cada producte té un número de compilació o de versió adjudicat. Quan s'afegeix una versió nova, la versió prèvia s'arxiva, incloent-hi els resultats. Durant les proves d'imatges quan això passa es diu una «recompilació». La «recompilació» de la imatge es fa generalment per arreglar errors trobats durant les proves. Després de la recompilació, calen tornar a provar totes els casos de proves obligatòries per assegurar que la nova versió de la imatge compleix tots els requisits.

PANTALLA DE RESUM

version.png

La imatge de dalt mostra un exemple dels resums d'un producte. Al resum, podeu veure quantes proves hi ha «obligatòries», «d'una sola execució» i «opcionals», junt amb informació sobre quantes d'elles s'han executat i quantes d'elles han fallat (un nombre vermell entre parèntesis).

Addicionalment, podeu veure quants errors no-crítics (icona verda d'error) i crítics (icona vermella d'error) s'han trobat. Posant el cursos sobre un error mostra el seu resum. Clicant sobre la icona de l'error mostra la pàgina corresponent al Launchpad.

Finalment, la primera columna proveeix un enllaç a les descàrregues i l'última columna la versió/compilació en qüestió.

RESULTATS ARXIVATS I OBSOLETS

He enviat un resultat, però ara sembla que ha desaparegut?

No us amoïneu, el resultat encara hi és. Cliqueu sobre l'enllaç «See removed and superseded builds too» a sobre del llistat de productes. Es carregarà una pàgina que mostre les versions més antigues amb resultats.

Com es veu un cas de prova?

El format està documentat aquí.. Al qatracker, el cas de prova és un enllaç que es desplega de la pàgina de resultats.

testcasedropdown.png

Cliqueu per expandir el cas de prova i veure'l.

testcaseexpanded.png

Quins casos de proves hauria d'executar?

Els casos de prova es poden marcar com a obligatoris, d'execució única o optionals. El casos de prova obligatoris sempre s'haurien d'executar, per assegurar que l'element que s'està provant sigui reeixit. Els casos de prova d'execució única s'haurien d'executar almenys un cop, però no calen tornar-se a provar si s'allibera una nova versió del producte (per exemple, una recompilació per arreglar errors trobats a una imatge). Finalment, els casos de prova opcionals son exactament això, opcionals. No calen tornar-se a executar per considerar que l'element està «provat», però encara són importants. Si és possible, l'execució d'una prova opcional pot ajudar a assegurar que no hi ha regressions.

Què he de posar a la capsa «Perfil de maquinaria» (Hardware Profile)?

Podeu generar un enllaça pastebin del maquinari del vostre ordinador si ho voleu. Per a detall sobre com generar la informació vegeu la Pàgina de maquinari. (en anglès).

Com ho puc fer servir?

Si mai no heu usar al QATracker, no us amoïneu. Primer, us cal un compte SSO de l'Ubuntu. Potser ja la teniu de l'Ubuntu One o perquè us heu creat un compte al Launchpad. Si no la teniu, seguiu la guia de compte nou per al launchpad i creeu-vos un compte.

Ja teniu el vostre compte sso de l'Ubuntu? Genial, mireu la visita guiada a sota per ajudar-vos a enviar el vostre primer resultat! Tot i que la pàgina web subjacent és la mateixa, el procés de proves és lleugerament diferent depenent del tipus de proves amb què voleu ajudar.

Preferiu veure un vídeo?

Sou una persona que aprèn visualment i preferiu veure una versió de vídeo d'aquestes visites guiades? Mireu aquest canal del YouTube (en anglès).

Seqüència de proveds

Teniu interès d'ajudar durant una setmana de seqüència de proves? Visita guiada de seqüència de proves.

Proves d'imatges

Teniu interès d'ajudar a provar les nostres imatges per ajudar a assegurar que s'instal·len i funcionant correctament a una varietat de maquinari? Visita guiada de proves d'imatges

Crides a fer proves

Us interessa ajudar a provar paquets específics o programari com a resposta a una crida a fer proves? Visita guiada a crida a fer proves

CatalanTeam/Testing/QATracker (last edited 2017-03-16 09:31:51 by walter-garcia)