XatKopete

Configuració del Kopete per accedir al canal de xat del LoCo Team català

Pas 1

Obriu el Kopete. A l'escriptori KDE l'enllaç és dins del Menú principal -> Internet. Si esteu usant l'Ubuntu amb l'escriptori Gnome, probablement no tindreu el Kopete instal·lat d'origen. Tot i que podeu instal·lar-lo (amb el Synaptic) i utilitzar-lo sense cap problema, probablement en aquest cas és millor emprar un altre client com ara el Pidgin. Els passos per a la configuració del Pidgin no es mostren aquí, però són molt semblants i les dades a introduir són les mateixes.

La primera vegada que s'executa el Kopete, s'obre directament la finestra que es mostra al dessota. Altrament, s'hi pot arribar amb el menú "Arranjament -> Configura... -> Comptes -> Nou"

Captura1Kopete.png

El Kopete és un client que suporta múltiples protocols de xat. Per connectar-nos al xat dels ubuntaires en català, escollirem el protocol IRC i clicarem el botó Següent.

Pas 2

Ara se'ns obrirá una finestra per configurar el compte, començant per les dades bàsiques. Pel xat en qüestió, l'única informació que hem d'especificar en aquesta pestanya és el sobrenom o nickname que volem emprar durant les converses. Podeu posar-ne qualsevol, i si ja està essent usat per algú altre, el sistema ens avisarà oportunament.

En acabar, no cliqueu encara sobre el botó "següent", sinó que primer cal especificar algunes dades més sota la pestanya Connexió.

Captura2Kopete.png

Pas 3

Sota la pestanya Connexió indicarem la xarxa (servidor) al qual volem connectar-nos. Anirem a la llista desplegable i escollirem Freenode, atès que el servidor irc.freenode.net pertany a aquesta xarxa.

Un cop fet això clicarem el botó Edita... per canviar lleugerament la configuració de la xarxa freenode. (Nota: No estic segur de si aquest pas és necessari o no, però en tot cas no fa cap mal. Si algú sap positivament que no cal, que l'esborri).

Captura3Kopete.png

Pas 4

Al dessota teniu la pantalla que surt en editar la configuració de la xarxa freenode que ve per defecte. Es tracta d'afegir el servidor irc.freenode.net a la llista. Per fer-ho, clicarem el botó Nou... de la dreta.

Captura4Kopete.png

Pas 5

A la pantalla que surt, introduïrem irc.freenode.net, i clicarem .

Captura5Kopete.png

Pas 6

Observem com el nou servidor s'ha afegit a la llista. Ara el seleccionarem amb un clic i el farem pujar fins a la primera posició amb l'ajut del botó Puja. En acabar, premerem el botó Desa i es tancarà el diàleg.

Captura6Kopete.png

Pas 7

Ja teniu el compte configurat, cosa que es fa evident per l'aparició d'una petita icona a l'angle inferior dret de la finestra del Kopete. Ara ens connectarem al canal de xat, cosa que es pot fer de diverses maneres. Una d'elles és clicant sobre l'icona esmentada amb el botó dret del ratolí, cosa que farà aparèixer un menú desplegable com el que es mostra a la imatge següent:

Captura7Kopete.png

D'aquest menú desplegable escollirem, com ja heu suposat, l'opció Accedeix al canal....

Pas 8

Al diàleg de selecció de canal que ens apareix, introduïrem #ubuntu-cat, amb el símbol # inclòs.

Captura8Kopete.png

Pas 9

Si tot ha anat bé, entrareu al canal de xat i us apareixerà una pantalla com la següent:

Captura10Kopete.png

Aquesta pantalla està dividida en tres zones: A la dreta teniu una llista dels usuaris connectats actualment. A la part inferior hi ha una àrea que és la que utilitzareu per escriure els vostres missatges els quals apareixeran, juntament amb els dels altres usuaris, a la secció superior.

Pas 10

Ara és el vostre torn. El Kopete té moltes funcionalitats que no descriurem aquí, però que us convidem a explorar detingudament. Per exemple, podeu configurar l'aparença de la finestra de missatges (hi ha diversos estils disponibles), configurar el compte per tal d'entrar automàticament al canal #ubuntu-cat en connectar, etc.

Així mateix, el protocol IRC té diverses comandes que podeu utilitzar durant una conversa. Doneu una ullada al menú Xat --> Comandes.


CategoryTutorialsEnCatala

CatalanTeam/Tutorials/XatKopete (last edited 2021-04-10 10:48:24 by rafael-carreras)