DanishTeam

Differences between revisions 11 and 12
Revision 11 as of 2007-04-23 17:08:55
Size: 4397
Editor: 217
Comment:
Revision 12 as of 2007-05-20 14:13:24
Size: 2993
Editor: 217
Comment:
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 1: Line 1:
== Hvad er DanishTeam? == ## Indholdfortegnelse
||<tablestyle="float:right; font-size: 0.9em; width:40%; background:#F1F1ED; margin: 0 0 1em 1em;" style="padding:0.5em;">'''Contents'''[[BR]][[TableOfContents]]||
Line 3: Line 4:
DanishTeam er et af Ubuntus LoCoTeams. Det danske LoCoTeam beskæftiger sig bl.a. med oversættelser af programmer til dansk, udarbejdelse af dansksproget dokumentation, ligesom at vi også prøver at bringe Ubuntus budskab ud i samfundet. Teamet fungerer også som et samlingssted for danske aktive i Ubuntu-miljøet. = DanishTeam =
Line 5: Line 6:
== Giv os en hånd med ==
Hvis du kunne tænke dig at hjælpe holdet i det lokale arbejde med (K)ubuntu, er du kommet til det rette sted.
DanishTeam er et af Ubuntus LoCoTeams. Det danske LoCoTeam beskæftiger sig bl.a. med oversættelser af programmer til dansk, udarbejdelse af dansksproget dokumentation, ligesom at vi også prøver at bringe Ubuntus budskab ud i samfundet. Teamet fungerer også som et samlingssted for danske aktive i Ubuntu-miljøet. Danish``Team og ubuntu-dk er to navne for den sammen gruppe af mennesker.

== Support ==

Der er masser af steder man kan få hjælp til Ubuntu. Siden ["DanishTeam/Support"] indeholder en liste over alle de forskellige steder man kan finde support samt oplysninger om hvilken slags support det er og om det er på dansk.

== Arrangementer ==

Danish``Team arrangerer jævnligt forskellige former for arrangementer. Det kan f.eks. være udgivelses-fester, foredrag eller "spred budskabet"-begivenheder hvor vi fortæller folk om Ubuntu og deler cd'er ud. På siden ["DanishTeam/Arrangementer"] er der en liste over kommende og afholdte arrangementer og det er også denne side vi bruger til panlægningen af kommende arragementer.

== Bidrag til fællesskabet ==

Siden ["DanishTeam/BidragTilFællesskabet"] indeholder en masse information om hvordan du bidrage til fællesskabet. Der er mange måder du kan bidrage til Ubuntu på også selv om du ikke kan programmere.

== Møder ==

== Kontaktinformation ==

=== Hvor findes vi ===

Har du spørgsmål og idéer, er du velkommen til at benytte IRC-kanalen '''#ubuntu-dk''' (på irc://chat.freenode.net#ubuntu-dk") eller vores [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-dk mailingliste].
Line 9: Line 29:
Det første skridt til at blive aktiv i Ubuntu-miløjet er at oprette sig på Wiki'en. Hvis du er tryg ved wiki'en (læs eventuelt længere nede), skal du som det første oprette din egen personlige wiki-side (på engelsk) som underside til CategoryHomepage (brug blot [http://www.ubuntulinux.org/wiki/FrederikDannemare denne side] som skabelon, hvis du mangler inspiration). Tilføj dig derefter til den relevante sektion DanishUsers, så vi ved hvem vi er. Du bør desuden nok tilmelde dig [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-dk mailinglisten]. Det første skridt til at blive aktiv i Ubuntu-miløjet er at oprette sig på Wiki'en. Hvis du er tryg ved wiki'en (læs eventuelt længere nede), skal du som det første oprette din egen personlige wiki-side (på engelsk) som underside til CategoryHomepage (brug blot [http://www.ubuntulinux.org/wiki/FrederikDannemare denne side] som skabelon, hvis du mangler inspiration). Tilføj dig derefter til den relevante sektion DanishUsers, så vi ved hvem vi er.
Line 11: Line 31:
==== Wiki'en ====
Læg ud med at læse HelpOnEditing omhyggeligt (for information om, hvordan denne wiki bruges). Gå ikke i gang med at redigere i siderne, førend du er rimelig sikker på, hvordan wiki'en bruges. Vi vil helst undgå, at folk ved en fejl kommer til at slette indhold eller hele sider.

På den anden side skal det ikke afholde dig fra at gå i gang, for man kan jo lære af sine (og andres) fejl. En god Wiki har også en historie-funktion, der gør det muligt at genskabe sider, der er gået kludder i (desværre lader det sig ikke gøre sådan uden videre at genskabe ''slettede sider'' med den nuværende wiki, så vær alligevel forsigtig).

=== Hvad kan jeg hjælpe med? ===
==== Oversættelse ====
En af de områder, hvor der ALTID er noget at lave, er oversættelsen af programmer til dansk. Hvis du er interesseret i at oversætte din yndlingssoftware, kan du slå et smut forbi DanishTranslationWork og skrive dig på listen (under "Interesseområder"), så vi kan se hvad du gerne vil arbejde med.

==== Dokumentation ====
Hvis du har brugt flere nætter på at få et eller andet obskurt til at køre på en særligt smart måde, så kan du hjælpe andre ved at publicere dine noter, måske gerne i en renskrevet udgave. Du kan også vælge at oversætte guider fra andre sprog. Et smart sted at starte dette er DanishDocumentation. (Når vi engang får vores egen wiki op at køre, vil dokumentationen nok skulle samles der)

==== Udbredelse af budskabet ====
Udbredelse af Ubuntu til befolkningen (også kaldet "advocacy" på moderne dansk) er af stor vigtighed for Ubuntu. Første skridt er naturligvis at anbefale Ubuntu til alle du kender, der overvejer at prøve Linux (også dem, der ikke overvejer det, hvis du kan slippe afsted med det). Derudover vil vi også forsøge at få stablet nogle kampagner på benene omkring udgivelserne af nye udgaver.

== Kontakt os ==
Har du spørgsmål og idéer, er du velkommen til at benytte IRC-kanalen '''#ubuntu-dk''' (på irc://chat.freenode.net#ubuntu-dk") eller vores [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-dk mailingliste].

== Nyheder ==

 * '''23. apr 2007''': Kenneth Nielsen ["Tle"]: Fra den 23-28 April er der Ubuntu Open Week. Der er en masse workshops på IRC hele ugen med emner som f.eks. Q&A med Mark Shuttleworth og introduktion til fællesskabet omkring Ubuntu og hvordan man hjælper med bugs. Arrangementet er beskrevet på denne side UbuntuOpenWeek. Der er oprettet en Google kalender som indeholder alle de forskellige workshops. Søg i offentlige kalendere efter Ubuntu Open Week - April 2007 eller hent kalenderen i [http://www.google.com/calendar/feeds/nklgi94osh9k122rec1vmlc2ok%40group.calendar.google.com/public/basic XML], [http://www.google.com/calendar/ical/nklgi94osh9k122rec1vmlc2ok%40group.calendar.google.com/public/basic.ics ICAL] og [http://www.google.com/calendar/embed?src=nklgi94osh9k122rec1vmlc2ok%40group.calendar.google.com HTML]

 * '''20. maj 2005''': [FrederikDannemare]: [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-dk mailingliste] oprettet.

== Diverse ==

Bemærk venligst, at wiki'en ''ikke'' er et diskussionsforum! Diskussioner, sporadiske kommentarer m.v. sker således på mailinglisten (alternativt på IRC).
Line 40: Line 33:

#==== Wiki'en ====
#Læg ud med at læse HelpOnEditing omhyggeligt (for information om, hvordan denne wiki bruges). Gå ikke i gang med at #redigere i siderne, førend du er rimelig sikker på, hvordan wiki'en bruges. Vi vil helst undgå, at folk ved en fejl #kommer til at slette indhold eller hele sider.
#
#På den anden side skal det ikke afholde dig fra at gå i gang, for man kan jo lære af sine (og andres) fejl. En god #Wiki har også en historie-funktion, der gør det muligt at genskabe sider, der er gået kludder i (desværre lader det #sig ikke gøre sådan uden videre at genskabe ''slettede sider'' med den nuværende wiki, så vær alligevel forsigtig).

DanishTeam

DanishTeam er et af Ubuntus LoCoTeams. Det danske LoCoTeam beskæftiger sig bl.a. med oversættelser af programmer til dansk, udarbejdelse af dansksproget dokumentation, ligesom at vi også prøver at bringe Ubuntus budskab ud i samfundet. Teamet fungerer også som et samlingssted for danske aktive i Ubuntu-miljøet. DanishTeam og ubuntu-dk er to navne for den sammen gruppe af mennesker.

Support

Der er masser af steder man kan få hjælp til Ubuntu. Siden ["DanishTeam/Support"] indeholder en liste over alle de forskellige steder man kan finde support samt oplysninger om hvilken slags support det er og om det er på dansk.

Arrangementer

DanishTeam arrangerer jævnligt forskellige former for arrangementer. Det kan f.eks. være udgivelses-fester, foredrag eller "spred budskabet"-begivenheder hvor vi fortæller folk om Ubuntu og deler cd'er ud. På siden ["DanishTeam/Arrangementer"] er der en liste over kommende og afholdte arrangementer og det er også denne side vi bruger til panlægningen af kommende arragementer.

Bidrag til fællesskabet

Siden ["DanishTeam/BidragTilFællesskabet"] indeholder en masse information om hvordan du bidrage til fællesskabet. Der er mange måder du kan bidrage til Ubuntu på også selv om du ikke kan programmere.

Møder

Kontaktinformation

Hvor findes vi

Har du spørgsmål og idéer, er du velkommen til at benytte IRC-kanalen #ubuntu-dk (på irc://chat.freenode.net#ubuntu-dk") eller vores [http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-dk mailingliste].

Hvordan melder jeg mig?

Det første skridt til at blive aktiv i Ubuntu-miløjet er at oprette sig på Wiki'en. Hvis du er tryg ved wiki'en (læs eventuelt længere nede), skal du som det første oprette din egen personlige wiki-side (på engelsk) som underside til CategoryHomepage (brug blot [http://www.ubuntulinux.org/wiki/FrederikDannemare denne side] som skabelon, hvis du mangler inspiration). Tilføj dig derefter til den relevante sektion DanishUsers, så vi ved hvem vi er.


CategoryLoCoTeams

#==== Wiki'en ==== #Læg ud med at læse HelpOnEditing omhyggeligt (for information om, hvordan denne wiki bruges). Gå ikke i gang med at #redigere i siderne, førend du er rimelig sikker på, hvordan wiki'en bruges. Vi vil helst undgå, at folk ved en fejl #kommer til at slette indhold eller hele sider. # #På den anden side skal det ikke afholde dig fra at gå i gang, for man kan jo lære af sine (og andres) fejl. En god #Wiki har også en historie-funktion, der gør det muligt at genskabe sider, der er gået kludder i (desværre lader det #sig ikke gøre sådan uden videre at genskabe slettede sider med den nuværende wiki, så vær alligevel forsigtig).

DanishTeam (last edited 2011-08-19 14:56:59 by 85)