ca

Revision 10 as of 2008-10-26 11:35:02

Clear message

Aquestes notes de la versió documenten problemes coneguts i qüestions a tenir en compte amb l'Ubuntu 8.10 i les seves variants.

Requeriments del sistema

Els requeriments mínims de memòria de l'Ubuntu 8.10 són 256 MiB (tingueu en compte que pot ser que part de la memòria del sistema no estigui disponible degut al fet que la targeta gràfica la utilitzi).

Si només disposeu de la quantitat de memòria requerida mínima, el procés d'instal·lació trigarà més del que és normal, però es completarà correctament i el sistema funcionarà adequadament un cop hagi finalitzat la instal·lació. Els sistemes amb poca memòria poden utilitzar el CD per a la instal·lació de l'escriptori amb l'opció d'arrencada «Instal·la l'Ubuntu». D'aquesta manera només s'executarà l'instal·lador en comptes de carregar l'escriptori complet, que és el que faria l'opció «Proveu l'Ubuntu sense fer cap canvi al vostre ordinador».

Instal·lació

Els paquets recomanats s'instal·len ara per defecte

En acordança amb el manual de les directives de Debian (el qual especifica que el camp «Recommends» d'un paquet hauria de mostrar una llista de paquets que haurien d'estar instal·lats juntament amb aquell a totes les instal·lacions habituals), el sistema de gestió de paquets instal·la ara de manera predeterminada els paquets llistats en el camp Recommends:, tal com es fa amb aquells marcats com a Depends:. Si voleu evitar aquest comportament per a paquets individuals, utilitzeu l'ordre «apt-get --no-install-recommends», i si voleu evitar-ho permanentment, establiu l'opció «APT::Install-Recommends» al fitxer «/etc/apt/apt.conf». Tingueu en compte però que això pot resultar en la manca de funcions en alguns programes.

Actualització

Els usuaris de l'Ubuntu 8.04 podran dur a terme l'actualització a la versió 8.10 de manera convenient a través d'un procés automatitzat. Els usuaris de versions més antigues de l'Ubuntu hauran d'actualitzar-les a la 8.04 LTS abans i seguidament a la 8.10. Podreu trobar instruccions completes per a l'actualització a http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading (en anglès).

Compatibilitat amb les targetes gràfiques nVidia antigues

Les variants 71 i 96 dels controladors de propietat d'nVidia distribuïdes en els paquets nvidia-glx-legacy i nvidia-glx a l'Ubuntu 8.04 no són compatibles amb la versió de l'X.Org inclosa a l'Ubuntu 8.10. Això afectarà als usuaris de les targetes amb els xips TNT, TNT2, TNT Ultra, GeForce, GeForce2, GeForce3, i GeForce4 d'nVidia, per als quals s'instal·larà el controlador lliure nv durant l'actualització. Cal remarcar, però, que aquest controlador no permet l'acceleració en 3D.

Als usuaris d'altres xips d'nVidia que funcionin amb les variants 173 o 177 del controlador se'ls instal·laran els paquets nvidia-glx-173 o nvidia-glx-177. Tot i això, i a diferència dels controladors de les sèries 96 i 71, els controladors 173 i 177 només funcionen amb CPU que siguin compatibles amb les extensions SSE, com ara les del Pentium III d'Intel i dels Athlon XP o superiors d'AMD. Els sistemes amb CPU més antigues s'actualitzaran al controlador nv.

Dispositius d'entrada de per a l'X.Org

El fitxer de configuració de l'X.Org (/etc/X11/xorg.conf) encara conté les entrades InputDevice per al ratolí i el teclat, tot i que seran ignorades degut al fet que ara s'utilitza l'input-hotplug. Els paràmetres del teclat provenen ara del fitxer /etc/default/console-setup, i si els voleu modificar haureu d'executar l'ordre «sudo dpkg-reconfigure console-setup», després de la qual haureu de reiniciar el HAL i el servidor X (per exemple a través d'un reinici del sistema).

Incompatibilitat de l'xmodmap del controlador evdev de l'X.Org

Els codis de tecla del servidor X generats amb el nou controlador evdev a l'X.Org 1.5 no són compatibles amb aquells generats a l'Ubuntu 8.04 LTS i a les versions anteriors. Si heu assignat vinculacions de tecles per al vostre usuari a través d'un fitxer ~/.Xmodmap, haureu de convertir-lo o inhabilitar-lo a mà durant l'actualització.

Nucli de temps real per a l'UbuntuStudio

No hi ha cap variant de temps real del nucli Linux 2.6.27 inclosa en l'Ubuntu 8.10. Els usuaris de l'UbuntuStudio 8.04 a qui els calgui utilitzar la funció de temps real del nucli no haurien d'actualitzar-lo a l'UbuntuStudio 8.10.

Altres problemes coneguts

Blocatges del sistema amb els adaptadors de xarxa sense fil 4965 d'Intel

La versió del controlador d'adaptadors per a xarxa sense fil iwlagn per als xips 4965 d'Intel que s'inclou al nucli Linux 2.6.27 provoca pànics al nucli en utilitzar-la en xarxes 802.11n. Els usuaris afectats per aquest problema poden instal·lar el paquet linux-backports-modules-intrepid per a obtenir una versió més nova del controlador que corregeixi el problema. La raó per la qual aquest pedaç no s'inclou al paquet principal del nucli és perquè requereix una versió nova del controlador.

Marques horàries TCP

Ara el Linux estableix l'opció de marques horàries en els paquets TCP (RFC 1323), la qual existeix des del 1992 per a millorar el rendiment en camins de gran amplada de banda per latència i millorar la fiabilitat en camins de gran amplada de banda però s'havia omès fins ara per error.

Malauradament sembla ser que aquest canvi provoca problemes a alguns usuaris, segurament degut a encaminadors que no funcionen correctament entre l'usuari i el servidor de destinació (per exemple, això els ha passat a diversos usuaris de DSL de Verizon). En cas que la vostra connexió a Internet sembli funcionar corectament la major part del temps, però tingueu problemes en connectar-vos a determinats llocs web, proveu d'utilitzar l'ordre següent:

sudo sysctl -w net.ipv4.tcp_timestamps=0

Aquest canvi normalment es desfarà el proper cop que reinicieu l'ordinador. Si aquest soluciona el problema, podeu fer-lo permanent executant l'ordre «sudo editor /etc/sysctl.conf» i afegint la línia següent al final d'aquell fitxer:

net.ipv4.tcp_timestamps = 0

L'error real rau en el vostre encaminador (en cas que en tingueu un) o en el del vostre proveïdor d'Internet. Si hi ha una versió nova del microprogramari per al vostre encaminador, és aconsellable que la instal·leu segons les instruccions del fabricant. En cas contrari, contacteu el departament d'assistència del fabricant de l'encaminador o el del vostre proveïdor d'Internet per a obtenir ajuda. Els desenvolupadors del nucli investiguen una solució temporal en paral·lel que permeti la interoperabilitat amb aquests encaminadors i la utilització de les marques horàries. Un cop obtinguda, s'avaluarà per a incloure-la com a actualització de la versió estable (Stable Release Update) després de l'alliberament de la versió 8.10.

Vegeu l'informe d'error no. 264019 per a obtenir-ne més informació. També agraïm a Mandriva la seva detallada informació sobre el problema.

Ordre d'arrencada iSCSI

Pot ser que els sistemes de fitxers en suports iSCSI no es muntin automàticament a l'inici, tot i estar especificats al fitxer /etc/fstab, si es requereix un adaptador Ethernet de pont o vinculat per a accedir al suport iSCSI. Com a solució temporal, es pot reiniciar el servei open-iscsi i muntar el sistema de fitxers afectat manualment després de l'inici del sistema un cop la interfície d'Ethernet en qüestió s'hagi activat. Això no afecta els sistemes equipats amb una interfície Ethernet normal.

Vegeu l'informe d'error no. 227848.