MacedonianTeam

Macedonian Team (ubuntu-mk)

logo.gif

Click here for the ApprovalApplication.

Добредојдовте

Ова е вики страница на македонската Ubuntu заедница. Нашата цел е да овозможиме поддршка на корисниците на Ubuntu и да ја промовираме оваа GNU/Linux дистрибуција како и дистрибуциите базирани на него (Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu).

За кој е оваа група?

Оваа група е за корисниците на Ubuntu во Македонија, но може да се придружи и секој што сака. Добредојдени се корисници со било какво познавање на Ubuntu, од почетници до гуруа.

Како да се приклучам?

Нема некоја официјална процедура за приклучување на тимот. Наскоро ќе има поштенска листа на која што ќе можете да се зачлените, а моментално работи irc каналот #ubuntu-mk на irc.freenode.net.

Поддршка

Ако ви треба поддршка, можете да се обратите на irc каналите #ubuntu-mk и #lugola на irc.freenode.net, на поштенската листа (која сѐ уште не постои). Постои македонски форум кој што нуди поддршка за Ubuntu.

MacedonianTeam (last edited 2008-08-06 16:21:37 by localhost)