NlUbuntuMagazine

Differences between revisions 6 and 7
Revision 6 as of 2007-02-13 14:00:16
Size: 4319
Editor: ip5457c516
Comment:
Revision 7 as of 2007-02-13 14:02:01
Size: 4324
Editor: ip5457c516
Comment:
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 57: Line 57:
Aangezien het een gratis Magazine wordt, die ook gewoon thuis uitgeprint moet kunnen worden moet er natuurlijk gekeken worden naar een formaat die makkelijk te printen valt binnen het standaard A4-formaat. De witranden die de meeste printers achterlaten zijn vaak niet veel breder dan een 5mm aan de zijkanten, dus een breedte van 200mm past mooi binnen het A4-formaat. Voor de bovenkant/onderkant wil ik iets ruimer dan 5mm zitten, zeg maar een 13,5mm. Je krijgt dan een formaat van: 200x270mm A4= 210x297mm Aangezien het een gratis Magazine wordt, die ook gewoon thuis uitgeprint moet kunnen worden moet er natuurlijk gekeken worden naar een formaat die makkelijk te printen valt binnen het standaard A4-formaat. De witranden die de meeste printers achterlaten zijn vaak niet veel breder dan een 5mm aan de zijkanten, dus een breedte van 200mm past mooi binnen het A4-formaat. Voor de bovenkant/onderkant wil ik iets ruimer dan 5mm zitten, zeg maar een 13,5mm.

Je krijgt dan een formaat van: 200x270mm A4= 210x297mm
Line 60: Line 62:

Wat is Ubuntu Magazine?

Het Nederlandstalig Ubuntu Magazine (working title) is een magazine dat vooral gericht is op beginnende Ubuntu gebruikers. Het magazine heeft verschillende doelen

Doelstelling van Ubuntu Magazine

  • Gratis beschikbaar via internet in de vorm van een PDF-bestand
  • In eerste instantie gericht aan beginnende Ubuntu gebruikers
  • Artikels in het magazine zijn zo objectief mogelijk
  • Inhoud wordt op juistheid gecontroleerd door de redactie
  • Iedereen mag ideeën of artikels insturen (deze worden wel gecontroleerd door de redactie alvorens deze te accepteren)

Uitgavecyclus

De uitgavecyclus zal waarschijnlijk 1 keer om de 3 maanden zijn. Vlak voor of na de release van een nieuwe Ubuntu versie en ook nog een keer in het midden van 2 Ubuntu versies.

Inhoud

Een voorlopige inhoudstabel is beschikbaar op https://wiki.ubuntu.com/NlUbuntuMagazine/Inhoud Suggesties of opmerkingen aan de inhoudstabel zijn nog steeds welkom.

Wie werkt er mee aan het magazine?

Redactie

De redactie bestaat uit de algemene redactie, de technische redactie en de taalredactie. De algemene redactie beslist welke artikels toegelaten worden in het magazine en beslist over andere belangrijke zaken. De technische redacteuren kijken de inhoud van artikels na op juistheid en de taalredacteuren verbeteren taal- en stijlfouten.

Algemene redactie

Technische redactie

  • bartek

Vul uw gegevens in op http://www.debianbox.be/magazine/meedoen.php indien u artikels wil controleren op juistheid

Taalredactie

Vul uw gegevens in op http://www.debianbox.be/magazine/meedoen.php indien u taal- en stijlfouten wil verbeteren

Layout en grafisch ontwerp

  • Math.

Over het formaat:

Aangezien het een gratis Magazine wordt, die ook gewoon thuis uitgeprint moet kunnen worden moet er natuurlijk gekeken worden naar een formaat die makkelijk te printen valt binnen het standaard A4-formaat. De witranden die de meeste printers achterlaten zijn vaak niet veel breder dan een 5mm aan de zijkanten, dus een breedte van 200mm past mooi binnen het A4-formaat. Voor de bovenkant/onderkant wil ik iets ruimer dan 5mm zitten, zeg maar een 13,5mm.

Je krijgt dan een formaat van: 200x270mm A4= 210x297mm

210mm -5mm links, -5mm rechts wordt: 200mm

297mm -13,5mm boven, en onder wordt: 270mm

Je zou natuurlijk kunnen zeggen; maak gewoon een A4-formaat op en dan kun deze thuis passend laten uitprinten, maar hiermee ben je nooit zeker van de ware grootte en kan een fontje van 7pt misschien al niet meer goed leesbaar zijn. Daarom lijkt het me goed om een formaat binnen het A4-formaat te maken die gewoon op 100% kan worden afgedrukt.

Vaste auteurs

Er zullen mensen nodig zijn die de tijd kunnen/willen nemen om regelmatig een artikel te schrijven; dit zijn dan de vaste auteurs. Freelancers zijn gewoon auteurs die een artikel insturen, maar die niet beloven om dit elke keer te doen.

Vul uw gegevens in op http://www.debianbox.be/magazine/meedoen.php als u graag artikels zou willen schrijven voor het magazine.

Columnisten

We zoeken nog mensen die elke uitgave van het magazine een column willen schrijven om op die manier te laten zien wat zij allemaal meemaken in de Ubuntu wereld en hoe zij alles ervaren en hoe zij denken over bepaalde veranderingen etc.

Vul uw gegevens in op http://www.debianbox.be/magazine/meedoen.php als u graag een column zou willen schrijven voor het magazine.

Status

Een preview van de cover die Math. heeft gemaakt: http://www.debianbox.be/magazine/voorkant2.pdf

Quote van Math.:

Het pdf-bestand is als voorbeeld bedoeld en is maar 72dpi en gebruikt ook geen CMYK kleuren. Foto in de achtergrond van het pdf-bestand is afkomstig van http://www.sxc.hu/ (stockfoto's). Het Ubuntu-logo in de koffie heb ik zelf gemaakt met, jawel, The Gimp! Het Logo van Ubuntu zelf heb ik wat aangepast met Inkscape, de witte letters inplaats van zwart gemaakt en heb er nog Magazine onder geplaatst. De rest heb ik opgemaakt in Scribus, maar dit programma heeft het me niet echt makkelijk gemaakt... hmm Qua tekst moet het een en ander nog worden aangepast.

NlUbuntuMagazine (last edited 2008-08-06 16:17:56 by localhost)