Llistat

Differences between revisions 67 and 68
Revision 67 as of 2008-04-05 08:39:53
Size: 17195
Editor: p54A12C4A
Comment: Texts a enllaços, ordre de la llista segons prioritat, Compiz plugins afegit
Revision 68 as of 2008-04-05 09:40:31
Size: 17939
Editor: p54A12C4A
Comment: Problemes pendents actualitzats, el text d'introducció també
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 5: Line 5:
En questa llista es detalla el conjunt d'aplicacions traduïdes o pendents de traduir amb l'objectiu de coordinar-ne el seu procés de traducció. També serveix per a mostrar informació relacionada amb les traduccions, com ara el responsable, l'estat, etc.  En questa llista es detalla el conjunt d'aplicacions traduïdes o pendents de traduir amb l'objectiu de coordinar-ne el seu procés de traducció. També serveix per a mostrar informació relacionada amb les traduccions, com ara el responsable, l'estat, etc.

La coordinació dels mòduls llistats es duu a terme mitjançant la llista de correu (ubuntu-l10n-ca@lists.ubuntu.com), de la qual també podeu consultar-ne els [https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-ca/ arxius]
Line 101: Line 103:
 * El «Serpentine» no està traduït, tot i que a Rosetta ho està (i en els 2 o 3 llançaments anteriors de l'Ubuntu també ho estava).  * El «Serpentine» no està traduït, tot i que a Rosetta ho està (i en els 2 o 3 llançaments anteriors de l'Ubuntu també ho estava). Aquest [https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/hwtest/+translate informe d'error] hi fa referència.
Line 103: Line 105:
 * «Aplicacions > Eines del sistema > Hardware Testing» no està traduït. Crec que es tracta del «hwtest», però no no té ha cap plantilla de traducció al Rosetta. El «hwdb-client» ja no forma part del «main».  * «Aplicacions > Eines del sistema > Hardware Testing» no està traduït. Es tracta del «hwtest», en el qual la [https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/hwtest/+translate plantilla de traducció] al Rosetta encara no està a punt. El «hwdb-client» ja no forma part del «main».
Line 105: Line 107:
 * El tooltip i l'entrada al menú corresponent al Firefox -> No està traduït i no es a Launchpad.  * El tooltip i l'entrada al menú corresponent al [https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/firefox-3.0/+translate Firefox] -> no està traduït i no és al Launchpad.
Line 109: Line 111:
 * Hi ha una cadena a l'update-manager que apareix en anglès (reading state information) que no està al fitxer de l'app.  * Hi ha una cadena a l'update-manager que apareix en anglès (reading state information) que no està al fitxer de l'aplicació. De fet, la cadena prové de l'apt, per al qual hi ha aquest [https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/apt/+bug/105258 informe d'error] registrat.
Line 111: Line 113:
 * Al language-selector s'haurien de revisar totes les cadenes on apareix "support"  * Al [https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/language-selector/+translate language-selector] s'haurien de revisar totes les cadenes on apareix «suport».

Taula de contingutsBRTableOfContents(4)

Llistat d'aplicacions pendents de traduir

En questa llista es detalla el conjunt d'aplicacions traduïdes o pendents de traduir amb l'objectiu de coordinar-ne el seu procés de traducció. També serveix per a mostrar informació relacionada amb les traduccions, com ara el responsable, l'estat, etc.

La coordinació dels mòduls llistats es duu a terme mitjançant la llista de correu (ubuntu-l10n-ca@lists.ubuntu.com), de la qual també podeu consultar-ne els [https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-ca/ arxius]

Vegeu la secció de més avall per a les qüestions relacionades amb la llista i el procés de traducció.

Ubuntu Hardy

Kubuntu Hardy

 • [https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+lang/ca/ Llistat d'aplicacions pendents de traduir per al Kubuntu 8.04 (Hardy Heron)]

  Mòdul

  Responsable

  Estat

  Coordinació de la traducció

  Part de l'Ubuntu (main)?

  Notes

  adept-notifier

  Jaume Villalba

  revisió

  Llista del KDE?

  [https://translations.launchpad.net/kubuntu/hardy/+source/ubuntu-docs/ Llistat de la documentació pendent de traduir per al Kubuntu 8.04 (Hardy Heron)]

  Mòdul

  Responsable

  Estat

  Coordinació de la traducció

  Part de l'Ubuntu (main)?

  Notes

  about-kubuntu

  Jaume Villalba

  revisió

  Rosetta

  add-applications

  cap

  per assignar

  Rosetta

  basic-concepts

  cap

  per assignar

  Rosetta

  config-desktop

  Jaume Villalba

  revisió

  Rosetta

  files-and-docs

  cap

  per assignar

  Rosetta

  games

  cap

  per assignar

  Rosetta

  getting-help

  Jaume Villalba

  revisió

  Rosetta

  hardware

  cap

  per assignar

  Rosetta

  internet

  cap

  per assignar

  Rosetta

  keeping-safe

  cap

  per assignar

  Rosetta

  kubuntu-docs-index

  cap

  per assignar

  Rosetta

  musicvideophotos

  cap

  per assignar

  Rosetta

  newtokubuntu

  cap

  per assignar

  Rosetta

  office

  cap

  per assignar

  Rosetta

  preface

  cap

  per assignar

  Rosetta

  printing

  cap

  per assignar

  Rosetta

  programming

  cap

  per assignar

  Rosetta

  system-settings

  cap

  per assignar

  Rosetta

Xubuntu Hardy

Problemes pendents

Dates importants

Ubuntu Hardy Heron

[wiki:HardyReleaseSchedule Planificació de l'alliberament de l'Ubuntu Hardy Heron]

Les dues dates a tenir en compte per a les traduccions són el 10 d'abril per a les traduccions que no són part dels language-packsFootNote([wiki:NonLanguagePackTranslationDeadline Data d'entrega de les traduccions que no formen part dels language-packs]) (importants sobretot per als LiveCD), i el 17 d'abril per als language-packsFootNote([wiki:LanguagePackTranslationDeadline Data d'entrega de les traduccions que formen part dels language-packs]).

Qüestions relatives a la llista i al procés de traducció

 • Una aplicació pot tenir diversos traductors (que s'han de coordinar entre ells).
 • Les plantilles integrades a Rosetta poden no coincidir amb les últimes versions de l'aplicació. En principi, és millor traduir les últimes versions (ja que acabaran entrant a Rosetta) i completar les no tan recents que hi ha a Rosetta. Sigui com sigui, aquest procés ha de ser transparent per a la resta de l'equip; els responsables d'una aplicació s'han de fer càrrec de la integració de la traducció tant en el projecte oficial com a Rosetta.
 • El procés de traducció d'una aplicació és, més o menys, el següent:
  • Detectar necessitats (i, per tant, incloure l'aplicació a la llista).
  • Comprovar si es disposa d'una plantilla a Rosetta (i quina versió és).
  • Cercar en el projecte oficial els temes referents a la localització i obtenir l'última versió de la plantilla.
  • Traduir l'aplicació (de manera que quedi integrada a Rosetta i al projecte oficial).
 • Si una aplicació no té plantilla a Rosetta, s'haurà d'intentar que els responsables del projecte la integrin al sistema.
 • Cal afegir tota la informació possible a la llista (responsables, versions, integració a Rosetta, etc.).
 • Com que aquest procés no és senzill, no cal que ho faci tot una sola persona, sinó que es pot fer en grup: uns poden encarregar-se de la traducció i els altres de les feines d'integració, d'aconseguir les plantilles, de comunicar-se amb el projecte original, etc.
 • La llista de correu és el canal de comunicació de l'equip. És important que tot el que es faci, és comuniqui a la llista.
 • Abans de donar per tancada una traducció, s'ha de revisar. Això es fa des de la llista de correu.
 • En principi, a mesura que es vagi avançant en el desenvolupament de Rosetta i se'n faci un ús més extensiu, aquest procés s'anirà simplificant.

UbuntuCatalanTranslators/Llistat (last edited 2017-03-17 16:29:05 by walter-garcia)