terminal1

Revision 1 as of 2011-06-29 06:32:59

Clear message

Table of contents

Terminalen trin 1

Oplæg til "terminalen for begyndere".

Godaften, mit navn er Christian Arvai og det er mig som vil stå for det meste af aftenens emne. Vi vil i dag gennemgå og besvare spørgsmål om "terminalen for begyndere", samt brugen af kommandoer i Ubuntu, og hvis i har spørgsmål undervejs, vil jeg efter bedste evne besvare dem løbende.

Nu kender jeg jo i forvejen flere navne herinde, men det kunne være hyggeligt med en lille præsentation først, så jeg lægger ud: Jeg hedder Christian Arvai og er 36 år. Bor på Lolland. Redaktør i ubuntudanmark.dk's forum og Mentor i den nye ordning i forum.

Hvis der kommer andre til senere kan de jo lige præsenterer sig selv, ellers går vi videre.

Der skal også være noget om hvordan lernid fungerer, bl.a. at man stiller spm. ved først at trykke på Spørgsmål-knappen og så skrive sit spørgsmål i chatrummet og trykke <enter> (laoshi)

Vi starter med at slå op på http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=58 , hvor den grundlæggende metode er beskrevet. Dem af jer som bruger Ubuntu 11.04 og Unity skrivebodsmiljøet, kan finde terminalen ved at vælge "Programmer" ude i Unitypanelet.

I kan også starte terminalen ved at trykke på tasterne <ctrl>+<alt>+t

Er i færdige og har forstået guiden nu ? <y/n>

Hvorfor installere lernid? - det skal de jo have gjort før de kan begynde. Er det ikke bedre at finde et lille program som måske ikke alle har? (laoshi)

Godt, så går vi lidt videre. I guiden er der vist hvordan man installere programmen "lernid". Prøv at gøre som i guiden, og installere programmet med denne kommando: sudo apt-get install lernid

Virkede det for alle ? <y/n>