Gent_2009-04-23-24-25

Verslag Reva beurs 23, 24 en 25 april 2009 in Gent.

(Only Dutch text)

Reva is een beurs voor mensen met een functiebeperking. Op deze beurs worden allerhande nieuwe hulpmiddelen aan het publiek voorgesteld, zoals brailleleesregels, de nieuwste scherm uitleesprogramma’s, vergrotings loepes en nog veel meer. Al deze hulpmiddelen stellen mensen Met een handicap instaat om zich beter te integreren binnen de maatschappij of zelfstandiger te functioneren.

Aangezien vele blinde en slechtziende mensen denken dat Microsoft Windows het enige toegankelijk besturingssysteem is, wouden we als Integra de alternatieve tonen. Enerzijds hadden we een Linux- en anderzijds een Apple omgeving die Met braille, spraak en vergroting waren uitgerust. Heel wat mensen waren verrast en hadden ook concrete vragen over hoe je bijvoorbeeld een braille regel moet configureren voor Linux, zodat ze dit thuis ook eens konden uitproberen. Deze personen hebben we ook de Ubuntu live cd meegegeven, zo kunnen ze direct experimenteren zonder hun huidig computersysteem opnieuw te hoeven installeren.

Via deze weg willen wij de mensen van de Belgische Ubuntu gebruikersgroep bedanken voor de officiële live cd’s, LinuxBE.com om het uitlenen van hun grote Tux en Easyware voor het uitlenen van hardware. Door jullie bijdragen kunnen we zeker op een meer dan geslaagde revabeurs terugblikken.

Voor meer informatie over Reva : http://www.reva.be

Voor meer informatie over Integra : http://www.integra-belgium.com

Het Integra-Team.

Foto's

Integra Stand 1

Integra Stand 2

PC Ubuntu op Integra stand

BelgianTeam/Reva/Gent_2009-04-23-24-25 (last edited 2011-02-15 21:34:23 by ip93)