TallerMultiLiveUSB

Taller MultiLiveUSB

Per tal de realitzar el taller amb agilitat, seria convenient que els participants haguessin descarregat prèviament al disc dur les iso que instal·larem i els programes que farem servir.

Una clau USB, home!

De poc no se m'oblida: us caldrà una clau USB de 2 GB com a mínim per a fer la pràctica. Lògicament, tota la informació que pugui contenir serà destruïda. Per cert, crec que ja no es comercialitzen unitats tan petites...

Iso recomanades

  • Les Ubuntu catalanitzades ja estaran a punt i, si tot va bé, seran accessibles des d'Ubuntu.cat. Fins ara, sempre m'han funcionat amb aquest sistema.

  • SystemRescueCD és més que recomanable (i tampoc no m'ha fallat mai). També podeu provar amb qualsevol altra distro "d'emergència" que us agradi (encara no les he provades: ens arrisquem? PartedMagic, Clonezilla).

  • Imprescindible: Super Grub Disk; però exactament la versió 0.9799 que trobareu al mirror 0 (està "apanyada" i feta a mida). Enllaços directes:

  • També podeu fer proves amb altres iso i ja veurem com van. El més interessant és que es tracti de versions Live (és més vistós), però un instal·lador (tipus Alternate) també funcionaria.
  • També es poden utilitzar imatges img (Ubuntu NBR només està en aquest format, em penso).

Programes

Farem servir UNetBootIN. També serà còmode disposar d'un partidor visual (tipus GParted o QtParted). Es troben tots als repositoris de la Jaunty i, suposo, seguiran presents en els de la Karmic.

La resta de les utilitats que utilitzarem es troben presents a qualsevol sistema (dd, grub, fdisk, editor de text).

Tutorial

Trobareu el procés detallat pas a pas en aquest tutorial.

CatalanTeam/KarmicKoala/TallerMultiLiveUSB (last edited 2009-11-10 20:57:52 by 33)