GiorgioGrappa

GiorgioGrappa

Giorgio Grappa es va unir a la llista de correu del LoCo Team Català arran de la convocatòria de Rafael Carreras en desembre del 2006. En aquell moment, va trobar una comunitat d'usuaris d'Ubuntu sense la qual la seua vida com a usuari d'aquest programari hauria estat molt més difícil i molt més avorrida. Poques setmanes després, i sota el pseudònim de Jordi Monteagudo, es va unir al Launchpad dels Ubuntaires en català, sense saber bé on es clavava.

D'entre les moltes possibles motivacions per usar programari lliure, la que li toca més la fibra sensible és la de la llibertat del coneixement, el fet de participar en quelcom d'obert a tothom qui tinga la voluntat d'aprendre sense més límits que les pròpies capacitats. Com a docent (Giorgio es guanya la vida com a professor de secundària), està en contra de qualsevol ús de la tecnologia que es base en amagar coneixements als usuaris.

Els seus coneixements informàtics són superficials i anàrquics, com correspon a qui té l'ordinador com a afició i no com a professió, i com és inevitable en qui s'interessa per tot... però només dedica un parell de setmanes a cada nou argument. Tanmateix, si sentiu curiositat per les coses que va aprenent, té el costum d'explicar-les, de tant en tant, a L'aventura del pingüí.

Giorgio, que es va iniciar amb Ubuntu 6.06 després d'un període de provatures amb diverses LiveCD (la primera de les quals va ser la Knoppix 3.7), no va tardar gaire a experimentar amb altres escriptoris a banda de Gnome. Les seues escassíssimes dots artístiques (no distingeix més enllà de mitja dotzena de colors i té una percepció nul·la de les proporcions) li dificulten apropar-se al món de Kde. En canvi, una antiga vocació de monjo cartoixà fa que es trobe a gust amb escriptoris espartans, com ara Xfce o Fluxbox; de fet, comença a rondar-li la idea que el millor entorn d'escriptori és la consola (per cert, algú té notícies de Cubuntu?).


CategoryHomepage

GiorgioGrappa (last edited 2008-08-06 16:24:51 by localhost)