Greek


< Πίσω στο βήμα Που να συνεισφέρετε


Τι είναι μία Yπο-Oμάδα;

  • Μια ομάδα ανθρώπων που επιθυμούν να συνεισφέρουν σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

  • Ενεργά μέλη : Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα μέλη μίας υπο-ομάδας να είναι ενεργά. Δεν είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή σε καθημερινή βάση, αλλά έστω μία ελάχιστη συμμετοχή, έτσι ώστε να μην υπάρχουν 'μέλη - φαντάσματα' στις ομάδες. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε προσωρινά την ομάδα αν δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με τις δραστηριότητές της βραχυπρόθεσμα, και να επανέλθουμε όταν θα το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μας.
  • Συμμετοχή μπορεί να υπάρξει και από άτομα εκτός της ομάδας: Φυσικά, οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει χωρίς να είναι μέλος κάποιας ομάδας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνεισφέρετε σε κάποιες σελίδες του Wiki χωρίς να είστε μέλος της ομάδας Wiki. Αλλά, αν θέλετε να κάνετε περισσότερα με πιο οργανωμένη προσέγγιση, είναι προτιμότερο να ενταχθείτε σε μία συγκεκριμένη ομάδα, ώστε να υπάρχει συντονισμός και με τα άλλα μέλη της ομάδας που ασχολούνται με ίδιο αντικείμενο.
  • Ελευθερία για αυτο-οργάνωση : Κάθε μία από τις ομάδες θα είναι υπεύθυνη για την αυτο-οργάνωσή της ως ομάδα με τη βοήθεια κάθε μέλους που ανήκει σε αυτήν, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Κάθε ομάδα θα δουλεύει για την γενικότερη βελτίωση του Ubuntu GNOME.
  • Κρατήστε τους πάντες ενημερωμένους για κάθε σημαντική αλλαγή στην ομάδα με την χρήση της γενικής λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και της λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αντίστοιχης υπο-ομάδας, διότι κάθε υπο-ομάδα διαθέτει την δική της λίστα.

  • Παρακαλούμε σιγουρευτείτε για την διατήρηση μίας εσωτερικής επικοινωνίας υψηλού επιπέδου με την ομάδα σας. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να λείψετε για διακοπές, ή να είστε απασχολημένος με υποχρεώσεις, παρακαλούμε ενημερώστε με ευγενικό τρόπο την υπο-ομάδα σας (κάθε υπο-ομάδα διαθέτει την δική της λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου) Ή ορίστε μία αυτόματη απάντηση στον λογαριασμό e-mail σας ώστε να ενημερωθεί η ομάδα.

Οι Υπο-Ομάδες του Ubuntu GNOME

Ανθρώπινο Δυναμικό (Human Resources)


Η νεότερη προσθήκη στην οικογένεια του Ubuntu GNOME. Για πρώτη φορά, όχι μόνο στην κοινότητα του Ubuntu GNOME, αλλά σε όλες της κοινότητες του Ubuntu (Ubuntu + Επίσημα παράγωγα), η ομάδα του Ubuntu GNOME πήρε την πρωτοβουλία και την παραγωγικότητα για την ίδρυση της πρώτης ομάδας Ανθρωπίνου Δυναμικού (Human Resources) εντός των κοινοτήτων του Ubuntu. Αυτή η Υπο-Ομάδα θα συγκεντρώσει τις δυνάμεις της προκειμένου να φέρει νέα μέλη με όρεξη να συνεισφέρουν στην ομάδα του Ubuntu GNOME. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την επίσημη ανακοίνωση (αγγλικά).

Ανέβασμα Πακέτων (Packaging)


Η ομάδα Ubuntu GNOME Packaging είναι για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του Ubuntu GNOME. Αυτή η ομάδα έχει ως στόχο να αποτελέσει μία γέφυρα μεταξύ των άλλων ομάδων που έχουν πρόσβαση για ανέβασμα πακέτων (την ομάδα gnome3-team για τα προσωπικά αποθετήρια (PPA's) και την ομάδα Ubuntu-gnome-dev για το κυρίως αποθετήριο) - Δείτε την επίσημη ανακοίνωση στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νέες Ιδέες (Brainstorming)


Αυτός ο τομέας είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός και προσφέρει μεγάλη εμπειρία. Είστε ενθουσιασμένοι και θέλετε να συμμετάσχετε στα σχέδια για την επόμενη έκδοση του Ubuntu GNOME; Ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε εμπειρία σχετικά με την Διαχείριση Έργων; Έχετε κάποια ιδέα και θέλετε να συζητήσετε σχετικά με αυτή, να την βελτιώσετε και να την υλοποιήσετε ώστε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για κάποιο πρόβλημα; Πιστεύετε ότι "Όλοι μαζί είμαστε εξυπνότεροι από οποιονδήποτε από εμάς."; Τότε είστε στο σωστό μέρος για να βοηθήσετε την ομάδα Brainstorming.

Δοκιμές και Αναφορά Σφαλμάτων (Testing and Reporting Bugs)


Εντοπίσατε κάποιο σφάλμα στο Ubuntu GNOME και χρειάζεστε βοήθεια ώστε να επιλυθεί; Σας αρέσει η παραμετροποίηση του συστήματός σας και ο εντοπισμός προβλημάτων; Δεν μπορείτε να περιμένετε 6 μήνες για να δοκιμάσετε την επόμενη έκδοση του Ubuntu GNOME; Παρακαλούμε, βοηθήστε την εκπληκτική ομάδα Δοκιμών (Testing) συμμετέχοντας στην ομάδα Ubuntu GNOME QA. Επισκεφθείτε τη σελίδα ελέγχου για περισσότερες πληροφορίες.

Τεκμηρίωση (Documentation)


Θέλετε να μας βοηθήσετε γράφοντας στις σελίδες τεκμηρίωσης και στη συντήρηση των σελίδων του Wiki; Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην πιο ενεργή Υπο-Ομάδα του Ubuntu GNOME.

Προώθηση και Επικοινωνίες (Marketing and Communications)


Είστε ευχαριστημένος με το Ubuntu GNOME και θέλετε να το μοιραστείτε; Θέλετε να κάνετε το Ubuntu GNOME ακόμη πιο δημοφιλές; Είστε εξοικειωμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Google+ και Twitter); Σας αρέσει να προωθείτε και να υποστηρίζετε το Linux; Θέλατε ποτέ να κάνετε κάτι σχετικό με την προώθηση και το Marketing; Αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Γραφικά και Σχεδιασμός (Artwork & Design)


Έχετε εμπειρία και ικανότητες σχετικά με την σχεδίαση γραφικών; Θέλετε να δείξετε τα έργα σας στον κόσμο; Ενδιαφέρεστε να κάνετε το Ubuntu GNOME ομορφότερο; Μην το σκέφτεστε, κάντε το.

Μεταφράσεις (Translations)


Η μητρική σας γλώσσα δεν υποστηρίζεται πλήρως και θέλετε να βοηθήσετε; Γνωρίζετε περισσότερες από μία γλώσσες; Δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα μεταφράσεων.

Ανάπτυξη και Προγραμματισμός (Developing and Coding)


Είστε προγραμματιστής; Έχετε τις ικανότητες να δημιουργείτε προγράμματα και κώδικα; Επιθυμείτε να βελτιώσετε τις εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται στο Ubuntu GNOME; Τότε θα ήταν μεγάλη βοήθεια να έχουμε την υποστήριξή σας.Συνεχίστε στο επόμενο βήμα - Πως να συμμετέχετε >

UbuntuGNOME/SubTeams/Greek (last edited 2014-11-06 20:46:19 by eliasps)