USBCreator

Per tal de poder fer servir les màquines del CTUG en les millors condicions us recomanem que porteu des de casa una clau USB amb l'ubuntu arrancable a dins. Això és molt senzill de fer si feu servir l'Ubuntu Live USB Creator, inclòs de manera predeterminada a l'ubuntu a partir de la versió 8.04.

L'eina és molt senzilla d'emprar, i, des del GNOME, només us cal anar a «Sistema > Administració > Creador de discs d'arrencada» per tal d'engegar-lo. Des del KDE, K > Sistema > Creador de discs d'arrencada. Se us obrirà una finestra on només hi haureu d'introduir quina distribució [1] voleu carregar a l'USB (navegant pel vostre ordinador fins la imatge adient) i dir-li a quina clau USB la voleu posar (evidentment n'haureu de tenir una inserida amb suficient espai lliure). També haureu de dir si voleu deixar espai lliure per desar dades o no us cal, i llavors prémer el botó «Crea un disc d'arrencada».

Captura de l'Ubuntu Live USB Creator

Altres opcions per crear discs d'arrencada són l'Unetbootin.

Si no teniu clar quin sabor d'ubuntu voleu fer servir, també podeu aprofitar per posar-hi més d'una distro [1] en una sola clau USB seguint el manual del MultiBootUSB. També podeu provar altres opcions.

[1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Distribuci%C3%B3_de_programari

CatalanTeam/MaverickMeerkat/USBCreator (last edited 2010-10-09 08:54:39 by 62)