ContributingGR

Μπορείτε να δείτε αυτή τη σελίδα στα:
- Αγγλικά (English)
- Τουρκικά (Türkçe)

contibute-cy-logo.png

Συνεισφορά

Αυτή η σελίδα αναφέρει τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν ή συνεισφέρουν τα μέλη της ομάδας μας στα διάφορα τμήματα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος και της κοινότητας του γενικά.

Το Jaunty Jackalope (9.04) θα είναι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu. Θα αναλύσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να συνεισφέρετε στην επιτυχία της έκδοσης αυτής.

Πρώτ'απ'όλα

  • Δημιουργείστε λογαριασμό στο Launchpad εαν δεν έχετε ακόμη. Θα το χρειαστείτε για να στείλετε και να διαβάζετε αναφορές σχετικά με προβλήματα ("bugs") τα οποία μπορεί να ανακαλύψετε κατά την δοκιμαστική περίοδο του Jaunty Jackalope, για μεταφράσεις στο Rosetta ("translations"), για ανάλυση ιδεών ("blueprints") είτε για να απαντήσετε τυχόν ερωτήσεις χρηστών του Launchpad για διάφορα θέματα ("answers").

  • Εγγραφείτε στην ομάδα cypriotteam στο Launchpad: Για πιο εύκολη συνεργασία και για παρακολούθηση της συμμετοχής των μελών της ομάδας της Κύπρου, παρακολούμε θερμά να ενταχθείτε σ'αυτή την ομάδα. Είναι εύκολο, απλά πιέζετε το "Join this team" κουμπί στην σελίδα που προαναφέραμε. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες εξειδικευμένες ομάδες (μετάφραση, αναφορά προβλημάτων κτλ).

  • Εξοικιωθείτε με το πώς ακριβώς δουλεύει το Ubuntu και η ανάπτυξη των καινούργιων εκδόσεων. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο εσάς αλλά και τους προγραμματιστές ούτως ώστε οι αναφορές που φτιάχνετε να είναι περιεκτικές (και όσο πιο λεκτικά λιτές) σχετικά με το πρόβλημα που ανακαλύψατε. Γι'αρχή μπορείτε να διαβάσετε αυτό το βικι-άρθρο. Αν ακόμη έχετε προβλήματα σχετικά με τα παραπάνω, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε, είτε στα διάφορα φόρουμ, είτε κατά την εβδομάδα Ubuntu Open Week, που είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε κάτι περισσότερο σχετικά με τα προαναφερθέντα.

  • Κοιτάξτε το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης για να ορίσετε εκ των προτέρων πότε και τί μπορείτε να συνεισφέρετε κατά την ανάπτυξη της έκδοσης: https://wiki.ubuntu.com/JauntyReleaseSchedule

  • Εαν έχετε πολλά προβλήματα με την έκδοση που είναι υπό ανάπτυξη (όχι τη σταθερή έκδοση, αλλά τη λεγόμενη "development release") και αισθάνεστε άβολα μ'αυτή την έκδοση, μην την τρέξετε, τουλάχιστο όχι ακόμη. Περιμένετε να "καθησυχάσουν" τα πράγματα, να φτιακτούν οι προβληματικές περιοχές και δοκιμάστε μια από τις δοκιμαστικές εκδόσεις που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Είναι ένα δύσκολο στάδιο, γι'αυτό θα χρειαστείτε όπως έχουμε ήδη αναφέρει μερική γνώση σχετικά με το πως λειτουργεί το Ubuntu και φυσικά, πώς δουλεύει το "apt" (τα προγράμματα διαχείρισης πακέτων). Οι εκδόσεις που αναπτύσσονται κατά το παρών στάδιο είναι γνωστές για τα προβλήματα που τα πακέτα τους μπορεί να φέρουν στο χρήστη, γι'αυτό εξάλλου είναι "development" εκδόσεις, για να αναφέρετε ό,τι προβλήματα παρουσιαστούν. Οι προγραμματιστές δε μπορούν να προ-ελέγχουν τα πάντα, γι'αυτό προσεκτικά χρησιμοποιείστε αυτές τις εκδόσεις.

  • Είσαστε έτοιμοι για μια έκδοση που μπορεί να μην δουλεύει; Αν πιστεύετε πως δεν είσαστε έτοιμοι ακόμα, χρησιμοποιείστε τις σταθερές εκδοσεις. Αν πάλι πιστεύετε πως έχετε ό,τι χρειάζετε για να τη δοκιμαστική έκδοση, να έχετε το νου σας - δεν είναι ακόμη σταθερή έκδοση και είναι σχεδόν σίγουρο πως κάτι θα "σπάσει": προγράμματα μπορεί να μην δουλεύουν, μπορεί η επιφάνεια εργασίας σας να μην δουλεύει κτλ. Αλλά σχεδόν πάντα, με την κατάλληλη γνώση, μπορείτε να ανατρέψετε τα πράγματα, εγκαθιστώντας μια προηγούμενη έκδοση του προγράμματος που δούλευε, είτε να σας αναγνωρίσει το σύστημα από την κονσόλα (CTRL+ALT+F1) και κατόπιν να συνεχίσετε/φτιάξετε τη δουλειά σας από εκεί.

  • Πάντα κρατάτε αντίγραφα της δουλειάς σας σε άλλο σκληρό δίσκο με τον οποίο το σύστημα δεν είναι ενωμένο πάντα, είτε για παράδειγμα σε ένα USB Flash drive.

Αναφορά σφαλμάτων ("bugs")

Η αναφορά σφαλμάτων είναι μια από τους πιο προσβάσιμους και συνάμα ευεργετικούς τρόπους συμβολής, όπου ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Για να αναφέρετε σφάλματα είναι προτεινόμενο να κατέχετε καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Θα ήταν καλό να ξεκινήσετε με την αναφορά σφαλμάτων το συντομότερο δυνατό, αφού κατά τα τελευταία στάδια ανάπτυξης της προσεχούς καινούργιας έκδοσης, ειδικά το λεγόμενο "BetaFreeze", μετά το οποίο οι προγραμματιστές θα επικεντρωθούν στην επίλυση πολύ σημαντικών σφαλμάτων, για παράδειγμα το πρόγραμμα δεν ξεκινάει, δεν λειτουργεί κανονικά ή όπως θα το αναμένατε να λειτουργεί.

Σημαντικά σφάλματα είναι επίσης αυτά που ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας αναφέρει και επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην επίλυση αυτού του σφάλματος. Μια καλή προέγγυση στην αναφορά σφάλματος είναι φυσικά να συζητήσετε και με άλλα άτομα σε φόρουμ είτε στο IRC είτε αλλιώς, εάν έχουν παρατηρήσει παράξενη συμπεριφορά σχετικά με το πρόγραμμα που έχετε προσέξει πως έχει το σφάλμα. Έτσι μπορείτε να βρείτε υποστηρικτές είτε ακόμη και να συνειδητοποιήσετε πως το σφάλμα έχει ήδη αναφερθεί και συνεπώς απλά να το υποστηρίξετε.

Παράδειγμα σωστής αναφοράς

Μια καλή αναφορά σφάλματος περιέχει τα ακόλουθα σημεία:

  1. Το παρών λειτουργικό σύστημα και τον αριθμό της παρούσας έκδοσης:
    • lsb_release -a
      
      No LSB modules are available.
      Distributor ID: Ubuntu
      Description:    Ubuntu jaunty (development branch)
      Release:        9.04
      Codename:       jaunty
  2. Τον αριθμό της παρούσας έκδοσης του προγράμματος που χρησιμοποιείτε (στο ακόλουθο παράδειγμα θεωρούμε το πακέτο gnochm πως έχει το πρόβλημα):

    • apt-cache policy gnochm
      
      gnochm:
        Installed: 0.9.11-2
        Candidate: 0.9.11-2
        Version table:
       *** 0.9.11-2 0
              500 http://archive.ubuntu.com jaunty/universe Packages
              100 /var/lib/dpkg/status
  3. Απλή επεξηγηση του προβλήματος σε μια γραμμή αν είναι δυνατό.
  4. Την διαδικασία με την οποία βρέθηκε το σφάλμα:
    • - Ξεκίνησα το πρόγραμμα
      - Πάτησα File και μετά Quit
      - Το πρόγραμμα έκλεισε και άνοιξε το apport για αναφορά βλάβης
      (εννοείται πως θα το γράψετε χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα)
  5. Μπορεί να αναπαραχθεί κάθε φορά που ακολουθηθεί η διαδικασία; Ναι, κάθε φορά / Σχεδόν πάντα / Τυχαία (όταν κάνετε κάτι άλλο παράλληλα; αναφέρετέ το!)

    Σημείωση:
    lightbulb.png

    Σφάλμα που συνέβηκε μια φορά μόνο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μπορεί και να αμεληθεί και να μην αναφερθεί. Τέτοιου είδους ("της μιας φοράς") σφάλματα συναντώνται συχνά σε "development" εκδόσεις.

  6. Μπορείτε να αναφέρετε επίσης κάτι άλλο που συνέβη και πιστεύετε πως συνδέεται με την παρούσα αναφορά (είτε να επικαλεστείτε άλλο αριθμό σφάλματος).

Επισυνάπτουμε ακολούθως πολύ βοηθητικούς οδηγούς για αναφορά σφαλμάτων:

Σημείωση:
lightbulb.png

Το καινούριο σύστημα του Launchpad έχει σύνδεσμο κι αντί να λέτε στα σχόλια πως σας επηρεάζει απλώς χωρίς άλλες πληροφορίες, πιέζετε το "Change" σύνδεσμο δίπλα στο "This bug doesn't affect me" πάνω ψηλά. Είναι σημαντικό για καινούριους χρήστες, ούτως ώστε τα σχόλια να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανάλυση και εξυχνίαση του προβλήματος.

Διαλογή και αξιολόγηση σφαλμάτων ("bug triaging")

Εαν είσαστε αρκετά προσηλωμένοι στο βοηθάτε με τα σφάλματα, μπορείτε ασφαλώς να πάτε ένα βήμα πιο πέρα, να αναλύσετε το πρόβλημα, να εστιάσετε που ακριβώς βρίσκεται (σε σχέση με τον κώδικα) και να ιεραρχίσετε την αναφορά σε σχέση με το πόσο σημαντικό είναι.

Η ανάλυση και η ιεραρχία σφαλμάτων αποτελείται από τα ακόλουθα:

  1. Απαντάτε σε καινούρια σφάλματα.
  2. Ψάχνετε για σφάλματα "εις διπλούν" (που έχουν ήδη αναφερθεί) στο σύστημα αναφοράς.
  3. Στέλνετε τα σφάλματα στην ιστοσελίδα όπου βρίσκεται το κύριο σύστημα αναφοράς για το πρόγραμμα (εαν δεν είναι το Launchpad) ούτως ώστε να το βρουν πιο εύκολα οι προγραμματιστές.
  4. Αναλύετε το παρών σφάλμα που έχει αναφερθεί με κάποια παρόμοια σε άλλα συστήματα αναφοράς άλλων εκδόσεων GNU/Linux και διασταυρώνετε πληροφορίες.
  5. Βρίσκετε το κατάλληλο πακέτο ή πακέτα για το σφάλμα.
  6. Ιεράρχηση σφαλμάτων, ανάλογα με την σημασία τους (χαμηλή, μέτρια, μέγιστη, κτλ.).
  7. Βρίσκετε παλιά σφάλματα που δεν ισχύουν πλέον και τα θέτετε σαν "Invalid".

Μιας και καινούρια σφάλματα δε θα σταματήσουν ποτέ να έρχονται, δεν ισχύει ποτέ ότι υπάρχουν "αρκετοί αναλυτές σφαλμάτων". Είναι ένας τέλειος τρόπος να βοηθήσετε στην διεκπεραίωση σφαλμάτων και στην πιο εύκολη επεξεργασία τους. Είναι αρκετά δύσκολη δουλειά που εκτιμάται πάρα πολύ και στην πορεία μαθένετε περισσότερα για το σύστημά σας, πώς ακριβώς δουλεύει το Ubuntu. Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση σφαλμάτων, αλλά μπορείτε επίσης να γίνεται μέλος της Ομάδας Ελέγχου Σφαλμάτων ("Bug Control team"), όπου θα έχετε την ικανότητα να ιεραρχείτε τη σημαντικότητα ("Importance") ενός σφάλματος είτε να το θέτετε σαν ορόσημο ("Milestone") για μια επόμενη έκδοση.

Όταν αναλύετε σφάλματα, είναι σημαντικό να καταλάβετε τo Βαθμό/Στάδιο σφάλματος. Για παράδειγμα, για να "πείτε" ότι το σφάλμα επηρεάζει και εσάς, μεταβιβάζετε το βαθμό από καινούριο ("New") σε επιβεβαιωμένο ("Confirmed") κι όχι μόνο να λέτε στα σχόλια πως σας παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Σημείωση:
lightbulb.png

Το καινούριο σύστημα του Launchpad έχει σύνδεσμο κι αντί να λέτε στα σχόλια πως σας επηρεάζει απλώς χωρίς άλλες πληροφορίες, πιέζετε το "Change" σύνδεσμο δίπλα στο "This bug doesn't affect me" πάνω ψηλά. Είναι σημαντικό για καινούριους χρήστες, ούτως ώστε τα σχόλια να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανάλυση και εξυχνίαση του προβλήματος.

Τέλος, ασχέτως εαν έχετε δουλέψει με σφάλματα παλιά ή όχι, μην ξεχάσετε τη Μέρα Αγκαλιάς ("Hug Day")!

Δοκιμάζοντας τα εικονικά αντίγραφα ISO ("testing ISO images")

Η ομάδα "ISO Testing Team" έχει ως στόχο τα μέλη της να δοκιμάζουν τα λεγόμενα "daily ISO builds" (εικονικά ISO αντίγραφα του μελλοντικού δίσκου CD που δημιουργούνται καθημερινώς) και καταλήγουν σε ένα τελικό στάδιο ("milestone") - με λίγα λόγια, δοκιμάζουν CDs προτού να έχει δημιουργηθεί το τελικό στάδιο του CD. Δουλειά τους είναι να ελέγξουν αν όλα δουλεύουν καθώς πρέπει.

Για να ενταχθείτε στην ομάδα και για να προσφέρετε βοήθεια, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και τέλος κάνετε αίτηση στο Launchpad για ένταξη στην ομάδα.

Υποβάλλοντας ιδέες ("submitting ideas")

Η ιστοσελίδα Ubuntu καταιγίδα ιδεών ("Ubuntu Brainstorm") είναι το καλύτερο μέρος όπου ακόμα και οι πιο απλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν με το να αποστέλλουν καινούργιες ιδέες είτε για να δώσουν την ψήφο τους.

Στην αρχή κάθε περιόδου προγραμματισμού της επόμενης έκδοσης Ubuntu, πραγματοποιείται μια συνάντηση, μια Σύνοδος Κορυφής προγραμματιστών, όπου σχέδια για την επόμενη έκδοση αξιολογούνται. Η συνάντηση για το Intrepid ήταν στην Πράγα (Τσεχία) από τις 19 μέχρι τις 23 Μαΐου 2008. Κατα το παρών στάδιο, είναι αργά για κάποιες μεγάλες σημαντικές προτεινόμενες αλλαγές να προστεθούν ή πραγματοποιηθούν, αλλά δεν είναι ποτέ αργά να προετοιμαστείτε και να υποβάλετε αίτηση για την επόμενη συνάντηση. Αρα αν έχετε οποιεσδήποτε ιδέες που πιστεύετε πως πρέπει να υλοποιηθούν στο Hardy/Intrepid + 1 (Jaunty Jackalope), καλύτερα να αρχίσετε να προετοιμάζεστε όσο το δυνατόν συντομότερα!

Κάποιες ιδέες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιες άλλες χρειάζονται αρκετή συζήτηση είτε αρκετή δουλειά (προγραμματισμό) για να δημιουργηθούν. Ακόμη και μια απλή ιδέα μπορεί κάποτε να καταλήξει πολύπλοκη αν επηρεάζουν άλλες πτυχές του συστήματος. Αλλαγές στην προεπιλεγμένη εμφάνιση είτε συμπεριφορά του κύριου συστήματος είναι συχνά αμφιλεγόμενα και συνήθως είναι αναγκαίες εκτενείς συζητήσεις.

Μια μικρή τροποποίηση μπορεί να συμπληρωθεί ως αναφορά σφάλματος ("bug report"). Το θέμα μπορεί να είναι πράγματι πρόβλημα του προγράμματος, γνωστό ως "ζωύφιο"("bug"). Τέτοιες μικρές ή ασήμαντες τροποποιήσεις μπορούν να εκφραστούν σαν μέρος της "λίστας επιθυμιών" ("wishlist"). Για περίπλοκες αλλαγές σ'ένα πρόγραμμα, πρέπει να γράψουμε ένα προσχέδιο ("blueprint"). Τα προσχέδια (άλλως προδιαγραφές) είναι ντοκουμέντα κατάλληλα για προγραμματιστές που θέλουν να τα μελετήσουν και να τα υλοποιήσουν. Αυτά συνήθως πρέπει να γραφτούν μόνο από τους ίδιους τους προγραμματιστές που δουλεύουν ενεργά στην πραγματοποίηση μιας ιδέας.

Πρώτα δώστε μια ματιά στη λίστα με τις προϋπάρχουσες προδιαγραφές για το Ubuntu. Αν πιστεύετε πως μπορείτε να συνεισβάλετε και να γράψετε πλήρεις συνοπτικά προσχέδια, απλά κάντε το και υποβάλτε τα. Αν πάλι δεν μπορείτε, κοιτάξτε κάποιες καλογραμμένες προδιαγραφές που έχουν ήδη αποδεχθεί, είτε διαβάστε τον οδηγό SpecSpec που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Πολλές ιδέες που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα έχουν τις ανάλογες προδιαγραφές (κάποιες επεξεργάζονται ακόμα), είτε τις έχουν ήδη προτείνει σε κάποια άλλη μορφή από άλλους, γι'αυτό συνειστούμε να ψάξετε στο Brainstorm, να ψάξετε τα προσχέδια και να ψάξετε το κύριο φόρουμ προτού να υποβάλετε ιδέες που μπορεί να προκύψουν εις διπλούν ("duplicate") είτε που να είναι ήδη στο δρόμο υλοποίησης.

Μεταφράζοντας προγράμματα ("translating")

Σημαντική συμβολή θεωρείται και η μετάφραση φράσεων ή λέξεων που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα που χρησιμοποιούνται στο Ubuntu και στο GNU/Linux γενικά. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που προτιμούν το πρόγραμμα να είναι στη μητρική τους γλώσσα, οπόταν οι μεταφράσεις δεν υποτιμώνται καθόλου. Αν γνωρίζετε άπταιστα ή αρκετά καλά μια γλώσσα εκτός της Αγγλικής και έχετε ένα περίπου μια ιδέα το πώς μεταφράζετε η τερμινολογία που χρησιμοποιείται σ'ένα πρόγραμμα, μπορείτε να αρχίσετε μεταφράσεις σε διάφορα προγράμματα που βρίσκονται στο Rosetta του Launchpad. Με το διεπαφή ("web interface") που προσφέρει το Launchpad, έχετε στα χέρια σας το απόλυτο εργαλείο για γρήγορες μεταφράσεις.

Η μόνη εισήγηση που μπορώ να κάνω είναι να είστε αρκετά σίγουροι γι'αυτό που μεταφράζεται, ούτως ώστε ο χρήστης που πρόκειται να διαβάσει τη μετάφραση να την καταλαβαίνει απολύτως, έτσι μπορεί να χειριστεί κατάλληλα το πρόγραμμα.

Προγραμματίζοντας ("submitting code")

Και γιατί όχι; Οι προγραμματιστές των κύριων προγραμμάτων που αποτελούν το Ubuntu και οι ομάδες που προσφέρουν τα πακέτα (MOTU) είναι σχεδόν πάντα πνιγμένοι στα σφάλματα και στη δουλειά, μπορεί να χρειάζονται ποτε-ποτε ένα χεράκι βοηθείας σχετικά με κάποια θέματα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενταχθείτε στην ομάδα των MOTU (κοιτάξτε τη σελίδα τους για περισσότερες πληροφορίες).

Τέλος, πάντα υπάρχουν προδιαγραφές για προγράμματα ("specs") που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη - μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα με τις προδιαγραφές των "blueprints".

Σχεδιάζοντας ("doing design")

Εάν σπουδάζετε είτε έχετε ταλέντο στο γραφικό σχεδιασμό, μπορείτε να το αξιοποιήσετε συμμετέχοντας σε ομάδες που έχουν ως στόχο τους να δημιουργήσουν γραφικά και εικονίδια. Ξεκινήστε εδώ.

Για σχεδιασμό συνήθως χρειάζεστε δύο προγράμματα: GIMP (δημιουργία και επεξεργασία εικόνων XCF, PNG, JPG κτλ) και Inkscape (δημιουργία εικόνων με ανοικτό κώδικα, SVG).

Τεκμηριώνοντας προγράμματα ("writing documentation")

Αν γνωρίζετε να τεκμηριώνετε, να επεξηγείτε σε άλλους και να αναφέρετε τις χρήσεις ή ιδιότητες που έχει ένα πρόγραμμα, μπορείτε να γίνεται μέλος της Ομάδας τεκμηρίωσης ("Documentation Team"), είτε αν δουλεύετε καλύτερα μόνοι σας, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στην τεκμηρίωση που ενημερώνει και αναβαθμίζει η κοινότητα ("community documentation").

Μπορείτε με χιλιάδες άλλους τρόπους να βοηθήσετε.. ακόμη και με το να βρίσκετε, να συνδέετε ή να αναφέρετε απλώς πως το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί/βρεθεί και στην κύρια λίστα σφαλμάτων στην ιστοσελίδα της ομάδας που ανέλαβε να διορθώνει και να εμπλουτίζει τον κώδικα ενός προγράμματος (συνήθως βρίσκονται εκτός του Launchpad). Μ'αυτόν τον τρόπο η διόρθωση σφάλματος μπορεί να ακολουθηθεί κι από εκεί!

Αυτό το άρθρο από προγραμματιστή του Ubuntu επεξηγεί το λόγο που αυτό είναι σημαντικός αυτός ο τρόπος συνεισφοράς κι αυτή εδώ η βικι-σελίδα σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συνδέετε σφάλματα στο Launchpad με αυτά που βρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες.

5-τη-μέρα ("5-a-day")

Η ιδέα είναι απλή - ο καθένας βοηθάει στο να ελέξει τουλάχιστο 5 αναφορές σφάλματων κάθε μερα! Και για να έχει μια παιχνιδιάρικη και ευχάριστη δόση, έχουν δημιουργήσει διάφορα προγραμματάκια που δίνουν την ανάλογη ιεραρχηση του σκορ/αποτελέσματος σας, κάνοντας έτσι αυτά τα 5 σφάλματα να μετράνε!

Για περισσότερες πληροφορίες, δώστε μια ματιά εδώ.

Συγκομιδή ("harvest")

Ο προγραμματιστής του Ubuntu, Daniel Holbach, έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο ούτως ώστε να βοηθήσει στο να βρεθούν τα σφάλματα τα οποία αποκαλεί "φρούτα που κρέμονται χαμηλόδεντρα". Αυτά τα σφάλματα είναι βασικά εύκολα στο να λυθούν και απλά χάθηκαν στις τόσες χιλιάδες αναφορές στο Launchpad. Το επεξηγεί εδώ.

Ρίξτε μια ματιά. Είναι ένα τέλειο μέρος για άτομα που θέλουν να γίνουν MOTU στο μέλλον, όπως επίσης και για φιλόδοξους προγραμματιστές!


CypriotTeam CategoryContributing

This document has been translated in Greek and improved by Savvas Radevic

CypriotTeam/ContributingGR (last edited 2009-01-30 17:03:03 by 91)