CoordonareCursUbuntu

Motivația

Vreau să vă aduc la cunoștință existența materialelor pentru cursul "Ubuntu Desktop Course".

Acesta este un curs liber, realizat de echipa "Canonical Training", o echipă profesionistă care se ocupă și de cursurile Canonical plătite.

Ei au pus la dispoziția comunității documentele atât pentru cursanți cât și pentru instructori.

Ar fi fain dacă am putea traduce aceste documente astfel incât să poate fi folosite de profesorii și elevii din România.

Coordonare

Coordonarea acestei traduceri se face prin intermediul acestei pagini wiki și a următorului fir de discuții de pe forumul Ubuntu România: http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?pid=29325

Pentru orice nelămurire sau întrebări vă rugăm să îi contactați pe AdiRoiban sau pe DoruHush

Mod de lucru

Surse fișiere

Fișierele originale în limba engleză se găsesc la urmatoarea adresă: https://code.launchpad.net/ubuntu-desktop-course

Traducere fișiere

Pentru a traduce fișierele puteți folosi orice editor de text GEdit, Leafpad, Mousepad. Se recomandă folosirea unui editor de fișiere XML DocBook, de exemplu Congolomerate

  • sudo apt-get install conglomerate

Nu traduceți cuvintele ce se află între parantezele franceze < și >

Mai puteți folosi programul specializat Poedit. Dacă alegeți să lucrați cu acest tip de program veți lucra cu fișierele în format *.ro.po .

După ce ați ales și descărcat fișierul la care vreți să lucrați menționați acest lucru pe forum și/sau în tabelul „Situația curentă”. Aveți grijă să menționați numele dumneavoastră în formatul wiki ( de exemplu: DoruHush, AdiRoiban ) chiar dacă nu aveți încă o pagină personală wiki.

Cursul Ubuntu desktop pentru Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Cursul a fost tradus și poate fi consultat în pagina Cursul Ubuntu Desktop. De asemenea, se pot consulta și documentele în format pdf dacă vizitați pagina Versiunea PDF. Capturile de ecran sunt realizate, deocamdată, în limba engleză. Sperăm că vom remedia și acest lucru cât mai curând.

Licență și colaboratori

Licență

Licența sub care s-a lucrat la traducerea cursului este aceași cu licența cursului original și anume: Creative Commons: BY-NC-SA (în limba engleză) sau Atribuire-Necomercial-Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată (versiunea în limba română). Explicarea licenței o puteți găsi și în Cursul Ubuntu Desktop.

Colaboratori

Persoane care au contribuit la realizarea proiectului:

RomanianTeam/Proiecte/Localizare/CoordonareCursUbuntu (last edited 2009-02-03 18:15:46 by 86-124-230-182)