Greek


< Πίσω στη σελίδα Πως να συμμετέχετε


Η κοινότητα Ubuntu GNOME

Ξεκινώντας από της 2 Νοεμβρίου του 2013, έχουμε 3 βασικές ομάδες: Αρχάριους, Χρήστες και Μέλη.

Αρχάριοι στο Ubuntu GNOME

Είστε νέοι στο Linux ή/και στο Ubuntu GNOME; Έχετε το πάθος και την επιθυμία να ξεκινήσετε με τα πρώτα σας βήματα σε αυτόν τον καταπληκτικό κόσμο; Είστε καλοί αναγνώστες και ακροατές; Θέλετε να βοηθήσετε το Ubuntu GNOME και να κάνετε αυτό το σύστημα ακόμη καλύτερο, αλλά οι περιορισμένη εμπειρία σας σάς αποτρέπει; Είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας ώστε να μάθετε νέα πράγματα;

Αν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ΝΑΙ, τότε είστε στο σωστό μέρος. Η κοινότητα του Ubuntu GNOME είναι πολύ φιλική και εξαιρετικά χρήσιμη. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτό το στάδιο. Κανένας δεν γεννήθηκε έχοντας εμπειρίες στο Linux, όλοι τις αποκτήσαμε με εύκολο ή δύσκολο τρόπο και ακόμη μαθαίνουμε. Δεν μας πειράζει καθόλου όσο μαθαίνουμε και δημιουργούμε μία από τις πιο δημοφιλείς διανομές Linux στον κόσμο, να βοηθήσουμε και άλλους να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα για το Linux και το Ubuntu GNOME, εφόσον είναι πρόθυμοι να μάθουν. Smile :)

Απαιτήσεις

Καμία απαίτηση εκτός της συμμετοχής σας στην γενική λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά προτείνεται ισχυρά να ρίξετε μία ματιά στα μέσα επικοινωνίας της ομάδας και να ενταχθείτε και εσείς στις σελίδες μας στα Facebook, Google+ και Twitter, εφόσον έχετε κάποιο λογαριασμό σε αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήστες του Ubuntu GNOME

Οι χρήστες του Ubuntu GNOME είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για το Ubuntu GNOME και το χρησιμοποιούν. Ο σκοπός αυτής της ομάδας είναι:

  1. Η αναγνώριση και η οργάνωση των χρηστών του Ubuntu GNOME.
  2. Να δώσει στους χρήστες του Ubuntu GNOME την ευκαιρία να βοηθήσουν τις ομάδες μέσω συμμετοχής και συνεισφοράς.

Οπότε, αν είστε χρήστης και έχετε ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε το Ubuntu GNOME, χρησιμοποιείτε το Ubuntu ή οποιοδήποτε από τα παράγωγά του για αρκετό καιρό ώστε να είστε εξοικειωμένοι με πολλά πράγματα, εάν είστε τριγύρω αρκετό καιρό, τότε είστε και εσείς σε αυτή την κατηγορία/ομάδα χρηστών.

Δεν απαιτείται από τους χρήστες να ξοδεύουν πολλές ώρες από τον χρόνο τους ώστε να βοηθούν και να υποστηρίζουν το σύστημα σε συχνή βάση, αλλά επειδή οι περισσότεροι χρήστες του Ubuntu GNOME αγαπούν το σύστημα και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συνεισφέρουν και να υποστηρίξουν την κοινότητα όσο μπορούν, είναι τότε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν, και κάθε βοήθεια και συνεισφορά θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως.

Μόνο όταν είναι δυνατόν, όταν υπάρχει επιπλέον ελεύθερος χρόνος και θέλετε να βοηθήσετε το Ubuntu GNOME να μεγαλώσει και να βελτιωθεί, είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρετε στο έργο του Ubuntu GNOME. Ζητάμε τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα ως τον ελάχιστο χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε, που σημαίνει πολλά για εμάς. Smile :)

Απαιτήσεις

Ο καλύτερος τρόπος όπου οι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν το Ubuntu GNOME, είναι η παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε αρχάριους χρήστες, έτσι ώστε να κατανοήσουν το σύστημα και να γίνουν τα πρώτα τους βήματα ευκολότερα και σωστά. Αυτή είναι μία τεράστια βοήθεια που χρειαζόμαστε και αναζητούμε.

Σημείωση: Όσοι χρήστες πιστεύετε πως είστε έτοιμοι να ανεβάσετε την προσφορά σας στο επόμενο επίπεδο, τότε παρακαλούμε διαβάστε το επόμενο κομμάτι. Smile :)

Επίσημα Μέλη του Ubuntu GNOME

Αν μπορείτε να αφιερώσετε κομμάτι του χρόνου σας για το Ubuntu GNOME, αν έχετε μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, αν νιώθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε το Ubuntu GNOME να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αν είστε από εκείνους με απεριόριστο πάθος και ισχυρή επιθυμία και θέληση να κάνετε τα έξτρα βήματα... Τότε συγχαρητήρια, είστε στο δεύτερό σας σπίτι. Smile :)

Απαιτήσεις

Για να συμμετάσχετε στην ομάδα του Ubuntu GNOME ως επίσημο μέλος, ακολουθήστε τουλάχιστον τα παρακάτω βήματα:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Παρακαλούμε να σημειωθεί πως η τυπική διαδικασία είναι να είστε εγγεγραμμένοι για 90 ημέρες στην ομάδα στο Launchpad. Η εγγραφή στην ομάδα είναι ανανεώσιμη, οπότε ανανεώστε την εάν το επιθυμείτε για να είστε μέλος για 90 μέρες επιπλέον. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε από τις υπο-ομάδες, τότε η πρώτη σας εγγραφή θα είναι για μία περίοδο 90 ημερών και θα είναι ανανεώσιμη την ημερομηνία λήξης της περιόδου, όπου και θα έχετε τον πλήρη έλεγχο αυτής της διαδικασίας.


https://wiki.ubuntu.com/UbuntuGNOME/Community?action=AttachFile&do=get&target=90days.png

Αποτυχία ανανέωσης της εγγραφής σημαίνει:

  • Είστε ανενεργοί.
  • Είστε απασχολημένοι - σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να ανανεώσετε την εγγραφή σας, είτε να κάνετε αίτηση εκ νέου για συμμετοχή στην υπο-ομάδα της οποίας ήσασταν μέλη και απαιτείται να στείλετε ένα e-mail στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπο-ομάδας στο οποίο θα εξηγείτε τι συνέβει.


Πως να δημιουργήσετε νέα σελίδα στο Wiki

1- Ανοίξτε τον περιηγητή σας και πληκτρολογήστε την διεύθυνση: https://wiki.ubuntu.com/

http://i48.tinypic.com/2cermo1.jpg


2- Κάνετε είσοδο στο σύστημα με τον λογαριασμό σας στο Launchpad:

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuGNOME/Community?action=AttachFile&do=get&target=login_first.png


3- Προσθέστε το όνομα που θέλετε να έχει η σελίδα σας στο Wiki. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το username μας στο Launchpad, ή στο Ubuntu Forums κλπ. Μετά από αυτό, απλά πατήστε το Enter.

http://i50.tinypic.com/wrgb3m.jpg


4- Απλά κάντε κλικ στο Create new empty page όπως φαίνεται στο ακόλουθο στιγμιότυπο:

http://i49.tinypic.com/sfv4bd.jpg


5- Τώρα, αρχίστε να συμπληρώνετε τις πληροφορίες που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητα του Ubuntu και του Ubuntu GNOME, όπως τον σύνδεσμο για τον λογαριασμό σας στο Launchpad, ένα e-mail επικοινωνίας κλπ. Γράψτε για τον εαυτό σας και τους στόχους σας, τις εμπειρίες σας σχετικά με το Ubuntu GNOME κτλ. Για παράδειγμα, δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως να επεξεργαστείτε τη σελίδα σας στο Wiki, παρακαλούμε διαβάστε το HelpOnEditing.


Αφού δημιουργήσετε την σελίδα σας στο Wiki

  • Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο Launchpad και την σελίδα σας στο Wiki, παρακαλούμε μην ξεχάσετε να προσθέσετε το όνομά σας στη λίστα μελών και να κάνετε εγγραφή στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Παρακαλούμε, επισκεφθείτε επίσης το κανάλι μας #ubuntu-gnome στο IRC στο irc.freenode.net καθώς και το κανάλι της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu #ubuntu-gr

  • Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

http://ubuntugnome.org/

https://www.facebook.com/UbuntuGNOME

https://plus.google.com/108356762331170101188/

https://plus.google.com/communities/100673791047097085645

https://twitter.com/ubuntu_gnome

Δείτε επίσης - ΕπικοινωνίαΣυνεχίστε με το επόμενο βήμα - Πως να ξεκινήσετε >

UbuntuGNOME/Community/Greek (last edited 2014-11-06 21:05:41 by eliasps)