IRC

Seccions:

El canal de conversa (xat) #ubuntu-cat

El mot "xat" fa referència en general a qualsevol mena de comunicació a través de la xarxa internet, però s'utilitza principalment per referir-se a una conversa escrita basada en missatges curts, que s'intercanvien en temps real dues o més persones situades en indrets diferents.

Els canals xat d'Ubuntu (i també #ubuntu-cat) utilitzen el servidor Freenode. Les dades per a conectar-s'hi són:

La manera més senzilla és anar a l'enllaç del canal per web i posar-hi un nom d'usuari.

També s'hi pot accedir mitjançant programes de xat. Ubuntu porta incorporat de sèrie l'XChat, mentre que Kubuntu duu el Kopete, però podeu utilitzar el que més us plagui. Aquí teniu un excel·lent tutorial fet per n'Orestes Mas instruccions visuals per a configurar el xat en el Kopete. Tant Gaim com XChat o qualsevol altre client de xat es configura de manera similar.

Codi de conducta

Aquí hi trobareu la Nettiquette d'Ubuntu.cat adaptada per al xat per en RainCT. Recordeu també que cal respectar sempre les normes de conducta establertes per Ubuntu.

Però pels mandrosos a llegir, tot plegat es pot resumir amb aquesta frase: Sigues respectuós amb els altres.

Registres

Si no us hi voleu connectar, però voleu donar un cop d'ull a les converses, podeu trobar-ne els registres aquí ordenats per data. El bot que els crea té un nick que comença per 'locobot'.

Reunions

Les reunions són al canal de xat. En podeu trobar més detalls a la pàgina de reunions. Tothom és benvingut a les reunions.
Aquí hi trobareu els logs de les reunions integrats dins de la wiki.

Operadors

Els operadors del canal IRC són persones amb algun privilegi i responsabilitat afegida. Els podeu contactar per a qualsevol problema que tingueu en el canal.

Actualment, el canal #ubuntu-cat no té operadors.

Crèdits

Gràcies a n'Orestes Mas pel text d'introducció que li he "pispat" descaradament i a l'equip australià pel model de pàgina.

CatalanTeam/IRC (last edited 2021-06-01 11:40:47 by walter-garcia)