Parides

El racó dels hostless (els sense servidor)

Àrea dedicada a aquelles qüestions menys serioses que també ens cal compartir.

Modul de refrigeració d'usuari

Ara que ve l'estiu es imprescindible per al bon funcionament usuari/ordinador el disposar d'un mòdul de refrigeració d'aquest primer.

El podeu comprar a qualsevol botiga però, si sou una mica manetes, us adjunto les fonts per tal que el compileu a casa i així el pugueu optimitzar per les vostres necessitats.

* ghorxata.pdf - En odt ( ghorxata.odt ) Carles Oriol 21/04/07

Acudit molt ubuntaire

xkcd.png (de http://xkcd.com)

Membres del grup en llocs poc usuals

Heu reconegut algun membre del grup en algun lloc "poc usual"... Aquí és on podeu fer de reporters de revista "rosa".

* Orestes Mas. Model de la icona d'usuari

orestes.png

Propostes alternatives de finançament del CatalanTeam LoCo

Amb gran inventiva, algú ha proposat a la llista de correu una via alternativa a les samarretes i enganxines per a obtenir finançament per les activitats de l'equip:

... i si algú fa xapes...

Evidentment, es diu el pecat però no el pecador...

Queda aprovada per unanimitat l'acceptació del sistema per a casos de "necessitat" :-D

Les reunions

Així és com ens ho passem de bé a les reunions per irc (és una aproximació pintoresca)

22:00 <alex_mantega> (coses importants) I ara us he de dir una cosa nova d'última hora que preferia guardar-ho en secret fins fa 3 segons que he decidit posar-me a teclejar. Ens instal·laran un botó vermell per tal de destruir el planeta si cal.

22:01 <fulano1> Anda fijjate un foro catalan. No sabia yo que hubiera tantos catalanes juntos?

... (30 missatges responent a fulano1)

22:15 <papapitu> (més coses importants) Caldria posar-lo en una peixera per si de cas.

22:15'5 <fulano2> Jo sé pintar el sostre, puc participar?

... (30 missatges responent a fulano2)

22:45 <rafael_carreras> (copiar/enganxar bàsic per la reunió) es col·loca una mica de deuteri i de triti junt amb el material fissionable, al nucli de la bomba. Les elevades temperatures produïdes per la fissió inicien la fusió d'aquests dos isòtops de l'hidrogen. La reacció de fusió produeix molts neutrons d'alta energia que acceleren el procés de fissió. D'aquesta manera una proporció més gran de nuclis pesats es poden fissionar abans la força de l'explosió no separi el material radioactiu.

22:50 (calen 5 minuts per reflexionar sobre el copiaencula ;-P )

<fulano1> Por que no haceis un web explicando como funciona?

... (30 missatges responent a fulano1)

23:15 <arrugal'avi> (importantissim) i qui pagarà tot això?

23:16 <fulano2> També puc pintar parets

... (30 missatges responent a fulano2)

23:45 <1000Oriol> (relativament important) Apreta'l per veure si ja està connectat :-O

Amb la llengua

 • Heu notat que el terme Ubuntu només conté una vocal?
 • Afortunadament som catalans i no ens fa res que ens presentin com a: "Jordi Alins, LoCo de Catalunya,"

 • «Un post interessant d'en Mark Xutiflautis (o com es digui el xicot) al planet.»

Amb la gola

 • Resum, resumit de la intervenció de l'Àlex a l'internauta. ahhh.ogg

Amb...amb....bé, llegiu-ho vosaltres mateixos

A les reunions de l'equip al canal d'IRC s'està demostrant dues coses: que som gent amb capacitat d'adaptació i que les noves interfícies informàtiques propicien nous sistemes d'interacció amb les màquines:

(22:25:16) urvaiala: crec que hi ha votacions que es poden fer erectament aquí.

(16/07/07 22:11) papapep: (parlant dels quorums a les votacions) però aquest mínim s'ha d'adaptar al nostre moviment de membres

KDE del meu amor

 • - Amb l'aparició del KDE 4 diuen que canviaran el programa que ensenya les bombes quan el KDE peta.
  • - Ah, sí? i ara quin serà? - El K-Put
 • És estrany que amb la quantitat de KDE-aires que hi ha per aquí, l'associació catalana de programari lliure es digui Caliu i no K-Liu.
  • Potser és per que k-liu en montillès és "un embolic de nassos".
 • A vegades em pregunten per què hi ha més d'un escriptori en Gnu/Linux. Fàcil, per que així pots provar el que vulguis... i si no t'agrada tens el Gnome.
 • El millor que tenen els bons programes en KDE, és que poden funcionar sense ell.
 • El K-Crash sols té un problema: no hi ha una aplicació per a guardar-ne el log quan peta.
 • S'ha confirmat que el programa UL (Unleashed Logics) no tindrà versió per a KDE per causes òbvies. (L'empresa no vol que la gent digui que ho han fet amb el Kul, tot i que el col·lectiu anglès considera que Kul (cool) pot sonar "guapo")
 • L'associació de juventudes camacus demana a l'sgae poder cobrar drets per l´ús fonètic de la k en les distribucions de KDE. Es creu que hi ha un acord imminent camacus-novell-microsoft.
 • L'equip KDE presenta una eina per a la resolució dels problemes de la distribució 4.0.0. Es dirà K-Brown, la versió monousuari, i K-Olla de K-Browns la de xarxa.
 • El grup català de traducció a KDE proposa canviar el nom del paquet Kdeedu per Kitxalla. També han proposat de canviar el nom de l'idioma per katalà amb gran suport per part del colectiu okupa.

Gnome dels meus malsons

 • Diuen els rumors que el grup Mecano tornarà a actuar. Però en tots aquests anys ha descobert el programari lliure (evidentment són usuaris de KDE) i han decidit canviar-se el nom pel de Mekano, i reescriure la lletra d'una de les seves cançons més conegudes. Ja sabeu: aquella que feia "Gnome mires, gnome toques, déjalo ya..."

 • En un nou esforç per simplificar la interfície gràfica i augmentar la usabilitat, els desenvolupadors de l'escriptori Gnome han decidit suprimir els botons de les caixes de diàleg. El problema és que encara no han aconseguit que es tanquin a base d'ordres verbals, però tot arribarà, si no és que el canvi climàtic acaba abans amb la vida sobre la terra.
 • Per la propera versió 2.22 s'espera que eliminin també les finestres, que són una molèstia i estan sota sospita des que un estudi fet per l'empresa Microchof ha demostrat que les persones amb un coeficient intel·lectual inferior a -170 no entenen el seu funcionament.
 • El paquet Debian anomenat "gnome-humility-icon-theme" ha hagut d'ésser retirat per manca de contingut. Se sospita que el va crear Miguel de Icaza un primer d'abril.
 • A la vista dels desastrosos resultats de Gnome en una comparació amb KDE al GoogleFight, l'equip de màrqueting de Gnome està intensificant la seva tàctica d'aconseguir "adeptes" a base de subornar particulars i administracions que pretenen passar-se al programari lliure per tal que adoptin aquest escriptori inferior en lloc del KDE. Sembla que els diners surten de la fundació "Bill i Melinda Gates".

Ubuntu 8.10

Intrèpid Ibex - pels que volen invertir al món del programari lliure.

Al fòrum estem tots una mica llampats

Log IRC

SergiT: no ens entenem... En el futur si que podras, però lo important seria tenir-ho ara. El futur sempre és incert i el que ara parlem es pot oblidar

Probablement, cercant un monòleg final alternatiu a Blade Runner.

Llei RC

Consisteix en que qui suggereix una feina a fer, s'encarrega automàticament de fer-la. La llei RC s'anomena així per les inicials del seu inventor, RafaelCarreras.

CatalanTeam/Parides (last edited 2021-04-10 10:29:15 by rafael-carreras)