Entrada

Aquesta pàgina descriu els diferents equips i quin és el procés que s'ha de seguir per tal d'aconseguir ser-ne membre.

Què és el Catalan LoCo Team?

L'equip d'usuaris de l'Ubuntu en català (Catalan Loco Team) és el grup que uneix els usuaris catalanoparlants del sistema operatiu Ubuntu a fi de poder compartir experiències,

Actualment està definit per tres equips:

 • Equip de la comunitat Ubuntaires: aquest equip agrupa tots els membres propis i els dels altres equips, i és de lliure accés.

 • Equip de traductors ubuntu-l10n-ca: grup de persones dedicat a la traducció del sistema operatiu Ubuntu, programes i documentació.

 • Equip d'organització ubuntu.cat-org: aquest subequip és el que efectua les tasques d'organització de l'equip. Aquest equip revisa el dret de permanència dels seus membres cada 12 mesos.

Què significa ser membre?

Significa exactament el que vosaltres vulgueu, donat que podeu assolir el grau d'implicació voluntàriament. La vostra participació als equips pot ser des de la de simple usuari d'un sistema operatiu lliure, passant per la tasca de traductor al català del sistema operatiu i programes fins a participar activament de l'organització de les activitats i del procés de presa de decisions de l'equip.

Requisits per ser membre

 • Comuns als tres equips:
  • No us cal ser informàtics, ni enginyers en telecomunicacions, ni físics astrònoms. Si ho sou, tampoc no us rebutjarem. L'únic que us cal és tenir ganes d'ajudar. Si compliu aquest requisit, de segur que trobareu la tasca en la que podeu ser útils (no patiu si no la trobeu vosaltres, ja us la trobarem nosaltres :D).

  • Que pugueu llegir, escriure, entendre i parlar l'idioma català, no importa en quina variant, visqueu on visqueu i tingueu la nacionalitat que tingueu.
  • Fer servir el sistema operatiu Ubuntu o qualsevol de les seves versions i varietats.

 • Per a l'equip de traductors: teniu la informació corresponent aquí.

 • Per a l'equip d'organització: donada la major exigència de participació d'aquest equip, cal que estigueu assabentats de la normativa d'accés a l'equip, crear una pàgina personal al wiki d'Ubuntu explicant una mica la vostra activitat al voltant del programari lliure i comunicar la vostra petició d'admissió a la llista de correu de l'equip.

 • Per a l'equip de la comunitat "Ubuntaires" no cal cap requisit en concret. Us podeu donar d'alta lliurement per tal de sentir-vos part de la comunitat.

 • D'altra banda, existeix l'equip ubuntu.cat, que es manté per ser l'equip oficialment aprovat, així com per donar temps als seus membres històrics a adaptar-se a la nova estructura organitzativa. Actualment és un grup tancat i fa la funció de contenidor dels equips ubuntu.cat-org i ubuntu-l10n-ca.

CatalanTeam/Entrada (last edited 2010-01-26 08:05:45 by 212)