PackagingJam

Què?

El 26 d'abril de 2008 pel matí (durant la ceŀlebració del llançament de la nova versió d'Ubuntu "Hardy Heron") tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Caldes de Montbui un Packaging Jam. Un Packaging Jam és una sessió durant la qual s'ensenya els coneixements necessaris per començar a contribuir amb la creació i el manteniment de paquets per a l'Ubuntu de forma pràctica (assistents, cal portar el portàtil).

La creació de paquets és molt complexa, però durant aquesta sessió s'ensenyarà el més essencial per a poder, a partir d'aquí, començar a contribuir amb el desenvolupament de l'Ubuntu i continuar aprenent.

Qui?

L'acte és organitzat per en Siegfried Gevatter i en Jonathan Davies, membres de l'equip català d'Ubuntu i MOTUs (desenvolupadors d'Ubuntu). Pot assistir-hi qualsevol persona que disposi d'un portàtil, sempre i quant s'inscrigui aquí abans.

Assistents

crazyserver (si no se'm necessita a la install)

AlexMuntada (si tampoc se'm necessita a la install)

redox

rmdani

josepribes

SiscoGarcia

Marc Junyent

WalterGarciaFontes (si puc escapar-me de la install)

Escriu el teu nom aquí...

Coneixements necessaris?

Per tal de poder seguir la sessió, s'espera que tots els assistents tinguin uns coneixements mínims. Aquests són, principalment, una mínima fluïdesa en l'ús de la terminal (saber crear, modificar i moure arxius i directoris, etc.; també és recomanable haver compilat algun programa i saber algun llenguatge de scripting/programació) i alguns coneixements bàsics de les eines de instaŀlació de paquets (no només Synaptic sinó també apt-get o aptitude).

També és important saber una mica d'anglès, ja que sinó és difícil entendre les eines i documentació i poder coŀlaborar amb el desenvolupament de l'Ubuntu.

Requisits

Material necessari

  • Un portàtil
  • Una clau GPG (la podeu crear ara, si no en teniu cap)

  • Una compta al Launchpad

Abans de venir...

1. sudo aptitude install build-essential devscripts ubuntu-dev-tools debhelper dh-make diff patch patchutils dpatch cdbs gnupg fakeroot lintian pbuilder debian-policy

2. Pugeu la vostra clau GPG (pública) al Launchpad i uniu-vos a l'equip revu-uploaders.

3. Exporteu les variables DEBFULLNAME i DEBEMAIL des del fitxer ~/.bashrc, de manera que continguin el mateix que es veu a la vostra clau GPG (si té comentari, afegiu-lo al DEBFULLNAME entre parèntesis). Exemple: export DEBFULLNAME="Siegfried-Angel Gevatter Pujals (RainCT)"; export DEBEMAIL="elmeuemail@ubuntu.com"

4. Recomanat: Executeu "pbuilder-dist hardy create" (aquesta ordre crearà varis arxius; podeu exportar la variable global PBUILDFOLDER des del ~/.bashrc per canviar el directori on crearà els fitxers).

CatalanTeam/HolaHardy/PackagingJam (last edited 2008-08-06 16:36:55 by localhost)