JauntyJackalope


Pàgines filles :


Festa Jaunty Jackalope - Ubuntu 9.04

Tal com marca la tradició, després de 6 mesos d'espera, el 23 d'abril de 2009 va sortir la versió 9.04 de la distribució GNU/Linux Ubuntu.

Per a celebrar aquest esdeveniment, la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català tal i com porta fent amb l'aparició d'anteriors versions d'Ubuntu, organitzarà una festa (Release Party). Aquestes festes són organitzades per tot el món pels grups locals (LoCo Teams) d'Ubuntu.

Aquesta pàgina conté informació sobre la festa que s'organitzarà els pròxims dies 8 i 9 de maig a l'IES Nicolau Copèrnic de Terrassa. Aquest wiki és un document de treball de l'equip d'usuaris d'Ubuntu en català i com a tal s'anirà modificant a mesura que tinguem més preparada la festa.

Torneu sovint a aquesta web si us voleu mantenir informats sobre l'esdeveniment. Si voleu participar poseu-vos en contacte amb l'equip i/o uniu-vos a la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català. Ja som un bon munt de gent!

Us esperem a la festa!

Se n'ha parlat i se'n parlarà

Més de 300 inscripcions! 270 assistents! Gràcies a tots!

Lloc i programa d'activitats

Lloc: IES Nicolau Copèrnic - Terrassa - Com arribar-hi

Data: 8 i 9 de maig de 2009

Programa:

Activitats de divendres 08.05.2009

Hora

Activitat 1

Ponent Activitat 1

Activitat 2

Ponent Activitat 2

Gimnàs?

Ponent gimnàs

16:30

Benvinguda dels assistents

17:00-18:00

/Taula rodona. Que pot fer la comunitat de programari lliure per la Linkat?

Joan de Gracia

Poseu-hi la vostra activitat

Qui ho fa?

Install Party

Install Team

18:00-19:00

Xerrada sobre bases de dades lliures. El cas d'OpenStreetMap

Jaume Figueras

Poseu-hi la vostra activitat

Qui ho fa?

19:00-20:00

Presentació Programari
Lliure i Ubuntu

Giorgio Grappa

Poseu-hi la vostra activitat

Qui ho fa?

20:00-21:00

Poseu-hi la vostra activitat

Qui ho fa?

Poseu-hi la vostra activitat

Qui ho fa?

Activitats dissabte 09.05.2009

Hora

Activitat 1

Ponent Activitat 1

Activitat 2

Ponent Activitat 2

Activitat 3

Ponent Activitat 3

Gimnàs

Ponent gimnàs

9:45-10:00

Benvinguda dels assistents

10:00-10:30

/Inauguració de la Festa

A càrrec de Sr. Xavier Martin, regidor de Serveis Generals de Terrassa, Sr. Joaquim Núñez Cabanillas, subdirector general de Formació i Desenvolupament del Personal Docent del Departament d'educació i Sr. Javier Laganga Esteban, director de l'IES Nicolau Copèrnic.

Install Party

Install Team

10:30-11:30

Presentació Programari
/Presentació Programari Lliure i Ubuntu

Giorgio Grappa

Taller d'us i col·laboració amb OpenStreetMap

Jaume Figueras

---

---

11:30-12:30

/Taller. Com obtenir claus WEP

Sergi Tur Badenas

/GNU com a entorn de desenvolupament

Aleix Pol

---

---

12:30-13:30

Taller. /Com treballar col·laborativament amb launchpad

Jordi Esteve

/Introducció a KDevelop 4

Aleix Pol

---

---

13:30-15:30

D i n a r

15:30-17:00

/Taller. Els paquets de programari

Juanjo López

/Taller de Gimp

Lluïsa Nuñez

/Mozilla en català - Sessió social: com es pot contribuir per a fer el Web un lloc millor per a tothom?

Alina Mierlus

Install Party

Install Team

17:00-18:30

/Taller. Gestió de còpies de seguretat

Víctor M. Lino

/Tutorial. Que és OpenERP i OpenObject

Jordi Esteve

---

---

18:30-19:30

Presentació d'OpenMoko

David Reyes Samblas Martinez

/Taller. Gestió documental

Pol Jané/Kenneth Peiruza GNU Networks

---

---

19:30-20:30

/Ubuntu des de zero - Començant

Paco Rivière

/Taller. Eines de seguretat

Kenneth Peiruza / Pol Jané de GNU Networks

---

---

20:30

Cloenda de la Festa

  • NOTA: Es prioritzarà realitzar les activitats en dissabte. Un cop ple el dissabte, o si no hi ha més remei que fer una activitat en divendres, s'omplirà el divendres.

align="left" Espais accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Fotos

Poseu a la següent pàgina les fotos de la Festa:

La festa als mitjans de comunicació i a Internet

Alguns dels llocs més destacats:

Patrocinadors, organitzadors i col·laboradors

Patrocinen:

Organitzen:

Col·laboren:

Activitats

Activitats programades

Propostes

Si voleu proposar un activitat, afegiu-la a la següent llista:

Proposta d'activitats

  • Tornejos de software lliure: /JauntyJoves Encara per parlar, Frets On Fire, UltraStar, StepMania, TuxKart o altres jocs on puguem fer tornejos. Si hi ha infraestructura (un aula) podria fer-se un torneig d'algun joc on-line (fent-ne primer una presentació per explicar com s'hi juga i les normes del torneig). (Joves Ubuntaires)

  • Taller de Gimp: Tour del programa. Optimització d'imatges per a la web. Retoc de fotografies. Ponent: Lluïsa Nuñez [Confirmat! Si hi ha una aula amb PCs disponible es pot fer un taller, més llarg que la demo. La franja horària, a disposició de l'organització (el q vagi més bé)]

  • Els paquets de programari: Com s'instal·len/desinstal·len, configuren aplicacions a Ubuntu. Diferents alternatives i eines (dpkg, aptitude, apt-get, synaptic, gnome-app-install). Que són els dipòsits? Per que n'hi ha tants? Com s'afegeixen modifiquen repositoris. Actualitzacions del sistema. Resolució de problemes. Ponent: Juanjo Lopez

  • KDevelop: Presentació de la nova versió d'aquesta eina de desenvolupament, les seves millores i prestacions Ponent: Aleix Pol [Confirmat! Manca triar franja horària]

  • Desenvolupament amb KDevelop: Tutorial de desenvolupament de programari amb KDevelop Ponent: Aleix Pol

  • Escriptoris. Personalització de l'entorn gràfic: Hi ha món més enllà de Gnome! Veure els diferents tipus d'escriptoris Gnome, KDE, XFCE... Efectes d'escriptori. Personalització de l'entorn gràfic (widgets a mida, pàgines web per a la personalització, el programa Epidermis, etc.)

  • Gestió de còpies de seguretat: Assegurar el que tenim és una forma més de optimitzar el nostre temps. Ponent Víctor Lino

  • Taller/xerrada sobre Ubuntu Mobile Internet Device (MID) Edition i el projecte moblin.org i/o la seva comparació amb Android, OpenMoko i altres iniciatives per a dispositius mòbils. Proposat per Eduard Pages . Pendent de confirmar

  • Col·loqui/debat sobre disponibilitat en el mercat d'equips de sobretaula que es venen amb GNU/Linux - Ubuntu ja pre-instal·lat. Proposat per Eduard Pages. Aquesta activitat només tindria sentit si aconseguim que vingui algú a debatre. Caldria convidar potser a representants de fabricants i venedors com Dell, Hp, Lenovo, Acer, MediaMarkt,... Pendent de confirmar

  • Taller: Com fer imatges ISO personalitzades. Proposat per Sisco Garcia. Un taller on s'expliqui com es poden confeccionar imatges ISO personalitzades sigui pels idiomes, o per les aplicacions instal·lades de manera predeterminada.

  • Taller de gestió documental: Proposat per Pol Jané de GNU Networks. Presentació, tour i comparació d'Alfresco, Moodle i Anydata, Workshop d'Anydata, Roda de preguntes d'Anydata

  • Taller d'eines de seguretat: Proposat per Kenneth Peiruza de GNU Networks. Nessus: informes de seguretat sense esforç, nmap: l'eina de la xarxa, nikto: escaneig de websites, Plugins WebDeveloper / Firebug de Firefox per a manipulació de dades de formularis, WebScarab per a manipulació avançada de comunicacions HTTP

  • Xerrada: Un pas endavant en les Bases de Dades Lliures. El cas d'OpenStreetMap. Proposat per Jaume Figueras i Jové, professor de la UPC Terrassa.

  • Taller: Creació de mapes amb Polatch i JOSM. Proposat per Jaume Figueras i Jové, professor de la UPC Terrassa.

  • Taller: Utilització d'OSM i OpenLayers per inserir mapes en els vostres llocs web i deixar per sempre més els sistemes privatius com Google Maps. Proposat per Jaume Figueras i Jové, professor de la UPC Terrassa.

  • Taller de creació de scripts Bash. Proposat per RainCT, després que algú ho comentés a l'últim sopar de joves-ubuntaires.
  • Xerrada sobre OpenERP: Xerrada sobre que és OpenERP i OpenObject (framework de desenvolupament ràpid d'aplicacions sobre Python + conjunt de 400 mòduls per configurar una aplicació de gestió a mida) i fer un tutorial senzill de com instal.lar-se i configurar OpenERP sobre la ubuntu Jaunty Jackalope per tenir una aplicació de gestió lliure multiplataforma via aplicació d'escriptori i via web. Proposada de Jordi Esteve.

  • Xerrada Launchpad: Una altra xerrada que podria fer es sobre com es treballa col.laborativament en un projecte lliure mitjançant la plataforma de Canonical launchpad: codi + bugs + blueprints + translations + answers + una mica sobre bazaar. Proposada de Jordi Esteve.

  • Convidar a la gent de LPI Espanya a un esdeveniment: Consulteu la web de http://lpi.org.es/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=75 LPI Espanya. Portant un Stand on pots provar els teus coneixements o fins i tot fer una roda d'exàmens de LPI. També fan certificats Ubuntu. Ara una mica tard per a la Jaunty però es pot tenir en compte per a properes Festes...

Poseu-vos en contacte amb el responsable de coordinar les activitats al correu sergi(punt)upc(arroba)upc(punt)edu.

Infraestructura i espais

Espais:

  • Gimnàs: espai força gran (hi ha una pista de bàsquet inclosa). Es pot posar un projector i altaveus.

  • Sala Enric Cama: és una sala de reunions/actes amb una capacitat per a unes 50 persones assegudes

  • Aules d'informàtica: N'hi ha 7 aules totes amb 15/16 ordinadors més el del professor. Projector a l'ordinador del professor. Tenim altaveus per a afegir àudio si cal. Tots els ordinadors sense disc dur (hi ha "extraïbles" SATA). Només tenim discs durs amb Ubuntu per a 2 aules simultàniament (no és però la Jaunty). Les aules disposen de WIFI.

  • Aula nova 1a. planta amb pissarra electrònica: Per fer xerrades sense ordinador pels assistents. La pissarra és compatible amb Ubuntu.

- Sala de reunions (s'ha d'apartar i protegir el piano)

- Al gimnàs hi ha mala acústica, però es pot muntar un projector i un joc d'altaveus per les explicacions de la instal·lació.

  • Cantina: és el lloc on hi ha la màquina de cafès. Consulteu l'apartat logística.

El centre disposa de WIFI. És molt possible que d'aquí al abril a més disposa de xarxa eduroam.

Disposem de 3 ADSL + 1/2 ADSL. Mirarem de que per al dia de la festa les puguem utilitzar totes però crec que com a mínim 2 segur que tindrem.

Hi ha un servidor de DNS intern, que "segresta" els dominis dels repositoris d'Ubuntu per tal d'apuntar a un mirror intern a la xarxa. Això millora molt el temps d'instal·lació de paquets i distribució. Podeu consultar una llista dels repositoris que hi ha. Per a la party afegiria els mirrors de la Jaunty.

La xarxa està funcionant amb proxy i hi ha varies coses "xapades" (P2P, algunes web poc recomanables com hotmail ;-), etc.). Els ordinadors de professor de les aules no tenen cap restricció però si voleu preparar un taller tingueu en compte que més enllà de navegar web podeu trobar-vos amb algun control que no us ho deixi fer.

Proposta personal:

El centre té 3 plantes. A la planta baixa està el gimnàs, la cantina i la sala Enric Cama. Per no dispersar gaire, jo proposaria centrar-ho tot aquí i només utilitzar les aules (que estan al 2n pis) per si cal fer un taller que necessiti d'ordinadors. L'acte d'inauguració el podríem fer al gimnàs i la resta de xerrades a la sala Enric Cama on hi haurà un PC i projector per al conferenciant, seients per als assistents i WIFI.

Al gimnàs s'haurà de posar taules i cadires per a la Install i tota la infraestructura de xarxa de dades i elèctrica (cables, switchs, endolls, etc.)

També es va parlar de fer la install a les aules però potser un aula es pot quedar petita i aleshores s'hauria de fer en varies aules. Crec que això pot dispersar massa la install.

Grups de treball

Si voleu participar en algun grup de treball o voleu ser voluntaris de la Festa i no sabeu com poseu-vos en contacte amb CatalanTeam/Recursos l'equip o envieu un correu a sergi(punt)upc(arroba)upc(punt)edu.

  • /InstallPartyCopernic: persones que ajudaran durant la Install Party.

  • /GTDifusió: Aquest grup de treball (GT) s'encarrega de la difusió i promoció de l'esdeveniment.

  • /Responsables d'activitats (Chairmans): Cada activitat ha de tenir un responsable que serà l'encarregat de rebre al ponent i ajudar-lo en tot allò que necessiti

  • /GTInfraestructuresPrèvies: Aquest grup de treball, s'encarregarà de preparar les infraestructures prèvies a la Festa. S'encarrega de tasques com assegurar l'accés a Internet des de tots els espais de la festa, tenir els repositoris d'Ubuntu, etc.

  • /GTGrafismeITríptics: La tasca més important d'aquest grup és realitzar el tríptic de la festa amb el programa d'activitats. També s'encarrega de proporcionar tota la imatgeria per a l'esdeveniment

  • /GTActivitats: Aquest grup de treball s'encarrega de buscar i coordinar ponents per a les activitats de la festa

  • /GTMatxaques: La gent d'aquest grup és compromet a venir una mica abans de començar la festa i/o venir en dies previs per tal de posar a punt els espais (posar taules i cadires, projectors, ordinadors, cablejat, etc.)

  • /GTEquipLocal: grups de professors del centre encarregats dels serrells de la festa (tema del dinar, buscar i posar els calers, patrocinadors?, buscar personalitats per la inauguració, etc.)

  • /GTWeb: Dos tasques. Una és mantenir aquesta wiki i l'altre és crear la web on fer la inscripció.

Horaris

  • Divendres: Hauria de ser a partir de les 16h i acabar a les 21/22h.

  • Dissabte podem obrir a les 8:00 aproximadament per acabar de preparar coses (tot i que la intenció es preparar-ho tot abans). L'hora de sortida crec que al voltant de les 20/21 hores de la tarda/nit.

Cal tenir en compte que divendres per la tarda hi ha classes de cicles d'informàtica. Si féssim quelcom el divendres per la tarda, hauria de ser orientat als alumnes ja que no faríem classes però haurien d'assistir a la Festa. Podem fer només la Install Party o la Install més alguna xerrada/taller òptima per a alumnes de cicles d'informàtica.

També creiem que la presentació de la jornada/festa i la inscripció s'hauria de fer dissabte a primera hora. És possible que vingui alguna personalitat a fer la presentació (com a mínim algun càrrec del centre). A més divendres no regalaríem res o faríem el dissabte.

Logística

  • Inscripció: La inscripció a les jornades inclourà una samarreta gratis i el dinar. Per qüestions de logística, només tindrà menjar i samarreta qui s'hi apunti. Caldrà fer una web per a fer la inscripció.

  • Dinar: Estem mirant 2 opcions.

    • Servir a la cantina (amb tiquet de la inscripció) un entrepà més beguda i alguna cosa de postres. Aquest dinar es serviria durant unes hores del migdia. A la cantina caben màxim unes 30-40 persones per tant o mengem per torns o com que són entrepans ens podem escampar per on sigui del centre a l'hora de dinar.

    • Menjador de l'escola del costat: Demanarem a l'ajuntament i a l'empresa que fa el "cattering" de l'escola del costat si volen obrir el menjador de l'escola. Tindríem un menú únic per a tothom tipus "self-service" i força més espai per dinar.

  • Cantina: Està per confirmar, però possiblement hi haurà servei de bar pagant. Al ser un centre d'ensenyament no hi haurà begudes alcohòliques.

Altres Recursos

Totes les seccions

CatalanTeam/JauntyJackalope (last edited 2011-04-12 12:55:28 by brocha)