SergiMateo

El naixement d'una nova esperança

Recordo vagament el primer cop que em vaig enfrontar al Programari Lliure. Va ser amb un amic que estudiava Física i que per fer coses de les seves treballava amb ordinadors que semblaven tenir monitors com a les pel·licules de Stanley Kubrik, i coneixia un sistema operatiu nou que es podia instal·lar a un PC qualsevol. A mi em va sobtar: jo només en coneixia un, i no em creia que en podia haver-hi un altre. Recordo una instal·lació en mode text, provant de fer rutllar coses en un entorn gràfic i pregant perquè tot funcionés. No em digueu què era allò, però a vegades recordo un barret vermell. Seria cap a finals del 1998 o inicis del 1999. Després, un buit d'uns sis anys. Fins que un dia vaig comprar una revista que regalava una distribució: Ubuntu 5.10. Des de llavors vaig continuar comprant de tant en tant la revista i provant-ne diferents distribucions, com ara la Suse, Mandriva, Fedora, Knoppix. Sempre utilitzava una arrancada dual, i gairebé sempre Ubuntu estava ocupant el seu petit tros de territori. Fins que cap a la primavera de l'any passat, vaig treure l'arrencada dual i vaig instal·lar Ubuntu 8.04. I tot rutllava...

La comunitat d'ubuntaires

El punt d'inflexió va ser a l'abril del 2009. Un dels meus amics de l'universitat d'enginyeria oferia una entrevista a un programa d'una de les emissores de ràdio de més difusió del nostre país. En DavidPlanella havia fitxat per Canonical. En aquell mateix programa també li feien una entrevista a en GiorgioGrappa i va fer promoció sobre la imminent festa de llançament de la Jaunty Jackalope a Terrassa. Allò em va impactar. Vaig pensar: que coi estas fent? Coneixes el món del programari lliure des de fa temps, i què has aportat? Res de res, només uns quants amics que tenen instal·lat Ubuntu als seus ordinadors. Has de fer quelcom més. Allò que, per petit que sigui, estigui a les teves mans.

Les petites fites aconseguides

Amb la comunitat d'ubuntaires en català

  • Assistir a la festa de llançament a Terrassa
  • Participar en la Ubuntu Global Jam al Citilab de Cornellà

  • Assistir a la festa de llançament a Lleida i ajudar a instal·lar Ubuntu per primer cop a la install party (amb l'indispensable ajuda de la Lluïsa Nuñez i de l'IvàBurgos)

  • Trobada el 22 de Novembre de 2009, acompanyant en RafaelCarreras, amb en TormodVolden membre del Loco SwissTeam. Podeu llegir un detall aquí.

  • Assistent a la reunió Tempesta d'idees.

Amb l'equip de traducció d'ubuntu al català

La meva visió del futur

  • Trobar llocs on fer xerrades d'introducció al programari lliure, muntar install parties allà on hi hagi una oportunitat, col·laborar amb el nostre CatalanTeam, col·laborar en traduir els paquets més visibles d'Ubuntu per als usuaris que no siguin especialment tècnics com jo...

  • Promoure una activitat a la propera festa d'alliberament per a ensenyar com traduir peces de programari lliure al català amb eines fàcils d'utilitzar com ara el Launchpad (si bé no a la propera, a la següent, o a la següent...)


https://launchpad.net/@@/person Nom

Sergi Mateo

https://launchpadlibrarian.net/16121192/gem-sm.png Ubicació

Països Catalans

https://launchpadlibrarian.net/9608570/ubuntu_emblem.png Ubuntu Forums Profile

https://launchpad.net/favicon.ico Launchpad Profile

sergimateo

https://launchpad.net/@@/language IRC

sergimateo on irc.freenode.net

http://ubuntucounter.geekosophical.net/favicon.ico Registered Ubuntu User

#29618

http://ubuntucounter.geekosophical.net/favicon.ico Registered Linux User

#408582


CategoryHomepage

SergiMateo (last edited 2009-12-15 17:35:12 by static-9-169-228-77)