Saucy

IconsPage/iconCircle48.png

Home

Calendar

Calendar

Cadence Schedule

Roles

picto_office_application_orange_hex_48.png

Events

Contacts

FAQ


Classroom Sessions

Do not edit this page before discussion with the current co-ordinater.

This area is for setting up and coordinating our classroom sessions, please read Classroom for details as to how they work. If you either wish to help out on classroom sessions, or want to request a new one, please have a read of QA Team Instructors and then please contact us.

When a classroom session has been held, the logs of the classroom can be reviewed by clicking on its title, once it appears in red.


Introduction to QA / Testing

For the session on Zsync, please have Zsync installed.

Classroom Session Subject

Tutor(s)

Session Date (UTC)

Session time (UTC)

Duration

Introduction to QA / Testing

Signing up for a launchpad account and the ubuntu-quality email list. Using the wiki, IRC, getting connected, overview of testing areas, tools etc.

balloons

24th June

14:30

30 Minutes

Using md5 checksum and Zsync

phillw

24th June

15:00

30 Minutes

Reporting Bugs

For these sessions, you will need to have a Launchpad account.

Classroom Session Subject

Tutor(s)

Session Date (UTC)

Session time (UTC)

Duration

Reporting Bugs

An introduction to bug reporting

phillw

24th June

21:00

30 Minutes

Filing and following up a good bug report

Brian Murray

24th June

21:30

30 Minutes

Verifying SRU updates

~chilicuil

24th June

22:00

60 Minutes

Introduction to QA tools

The QA tools session need you to have followed the earlier classroom sessions. For these and further and further classrooms, it is important that you read and follow Section 3 requirements.

Classroom Session Subject

Tutor(s)

Session Date (UTC)

Session time (UTC)

Duration

Introduction to QA tools

Introducing Test Cases

balloons

28th June

14:30

30 Minutes

Using Virtual Box (VBox)

Jonathan

28th June

02:00

60 Minutes

Using Virtual Manager(KVM)

phillw

28th June

15:00

60 Minutes

Using Guestfish with KVM

phillw

28th June

16:00

30 Minutes

Using pbuilder

chilicuil

28th June

16:30

60 Minutes

Using Test Drive

Noskcaj

29th June

20:30

60 Minutes

Using your preferred testing system with Test Cases

smartboyhw

1st July

13:00

120 Minutes

Using a separate /home partition for testing

dpniel

TBA -- rescheduled

TBA -- rescheduled

60 Minutes

Laptop Testing

Please have a read up of About the Laptop testing team before this session.

Classroom Session Subject

Tutor(s)

Session Date (UTC)

Session time (UTC)

Duration

Laptop testing

Registering your laptop on the database

primes2h Letozaf_ SergioMeneses

T.B.A.

T.B.A.

60 Minutes

Testing on a laptop

primes2h Letozaf_ SergioMeneses

T.B.A.

T.B.A.

60 Minutes

Learning to write and up-date test-cases

For this section, we do ask you are familiar with the earlier classrooms for basic knowledge before you attend / follow this session. You need to have bzr installed for the sessions on Test Cases.

Classroom Session Subject

Tutor(s)

Session Date (UTC)

Session time (UTC)

Duration

Learning to write and up-date test-cases

Installing and Introduction to bzr

~chilicuil

1st July

16:00

30 Minutes

Creating and editing Manual Test Cases

~chilicuil

1st July

16:30

60 Minutes

Creating and editing Automated Test Cases

T.B.A.

T.B.A.

T.B.A.

60 Minutes

Testing/Activities/Classroom/Saucy (last edited 2013-07-09 01:01:05 by phillw)