Elso_lepesek


This page is a tutorial for Hungarian contributors about creating an LP account and signing in to w.u.c

Az Ubuntu wiki szerkesztése

Sokaknak okoz problémát az Ubuntu wiki szerkesztésének megkezdése. Ez az oldal ismerteti a tennivalókat, amelyek a megfelelő fiók létrehozásához, a belépéshez és a szerkesztés megkezdéséhez szükségesek.

0-nemszerk.png

Az első képen a HungarianTeam/TranslationCoordination oldal tetejét látjuk, tegyük fel, hogy ezt szeretnéd szerkeszteni. A bal felső sarokban azonban a „Nem szerkeszthető lap” felirat áll, ez egy akadálynak tűnik. Azonban van egy Belépés hivatkozás is a Keresés mező alatt... kattints rá:

1-belep.png

Egy Belépés gombot kapsz, nyomd meg.

2-openid.png

És még egy megnyomható gombot..

3-usso.png

Itt már be lehet jelentkezni a Launchpados azonosítóddal, vagy ha nincs, akkor létrehozhatsz egyet a New account gombra kattintva. Tedd az utóbbit.

4-regisztralj.png

Végre egy oldal a regisztráláshoz! Adj meg egy teljes nevet, e-mail címet, egy jelszót kétszer, majd a reCAPTCHAT. A jelszónak tartalmaznia kell legalább egy számjegyet és egy nagybetűt is!

5-kod.png

Ha sikerült, akkor ezt az oldalt láthatod. A levélben kapott megerősítő kód megadása után...

6-siker.png

létrejön a fiókod, és bejelentkezhetsz a Yes, sign me in gombra kattintással.

7-belepve.png

Térj vissza a szerkeszteni kívánt oldalra, ekkor a felső sáv megváltozik. A bal felső sarokban a Szerkesztés felirat lesz látható, míg a legördülő lista mellett az imént létrehozott felhasználóneved és a Kilépés felirat a Belépés helyett. Kattints a Szerkesztés feliratra. Megjegyzés: Az Infó felirat alatt a laptörténet érhető el, míg az Előfizetés alatt fel lehet iratkozni a lap változtatásaira, amelyeket e-mailben fogsz megkapni diff-szerű stílusban.

8-szerk.png

Itt láthatod az oldal szerkeszthető forrását wiki jelölőnyelvvel. A változtatásaidat a szerkesztőmező fölötti Nézet gombra kattintva meg tudod nézni mentés nélkül, ekkor a szerkesztőmező alatt az oldal módosítás utáni verziója jelenik meg. A változtatásokat menteni pedig a szerkesztőmező fölötti Változások mentése gombra kattintva tudod menteni. Gratulálok, megkezdted az Ubuntu wiki használatát :).

HungarianTeam/Elso_lepesek (last edited 2012-07-21 16:09:59 by kelemeng)