CatalanTeam

Comunitat d'usuaris d'Ubuntu (i derivats) en Català

Ja hem fet la Lunar Lobster - Ubuntu 23.04

Ja estem preparant la festa Mantic Minotaur - Ubuntu 23.10

Read this page in English

Sigueu calorosament benvingudes/benvinguts a la comunitat catalana d'usuaris d'Ubuntu. Aquí podreu trobar continguts i informacions d'interès si utilitzeu aquest sistema operatiu en qualsevol de les seves variants

"The future belongs to those who embrace global thinking without losing their identity and their culture."

"El futur és dels que adopten el pensament global sense perdre la seva identitat i cultura."

-Mark Shuttleworth, 2007-

Ubuntu (amb escriptori GNOME)

Descarrega

Kubuntu (amb escriptori KDE)

Descarrega

Xubuntu (amb escriptori XFCE)

Descarrega

Lubuntu (amb escriptori LXDE)

Descarrega

Ubuntu MATE (amb escriptori MATE)

Descarrega

Ubuntu Budgie (amb escriptori Budgie)

Descarrega

Ubuntu Studio (especialitzat en multimèdia)

Descarrega

Si és la primera vegada que ens visiteu, potser us sorprendrà i us atabalarà la quantitat d'informació que hi ha al voltant d'aquest sistema operatiu. Potser també fa poc temps que empreu GNU/Linux per a les vostres tasques, i encara no acabeu d'entendre molt bé el seu funcionament. Si és així, no patiu: la comunitat catalana d'ubuntaires té ganes d'ajudar-vos!

Aquesta és la portada del wiki dels Ubuntaires catalans, també anomenat "LoCo Team" català. Aquest nom, tot i el que pugui semblar, no té res a veure amb el nostre estat mental, sinó que és l'acrònim anglès de "LOcal COmmunity Team" (o Equip de la Comunitat Local). Tot seguit trobareu les informacions necessàries per comprendre com s'estructura el nostre grup de voluntaris, què cal fer per sol·licitar o oferir ajut, i quines activitats portem a terme regularment. Seguiu llegint!

Ubuntu està basat, en la seva gran majoria, en la tasca desenvolupada pel prestigiós projecte Debian (article a la Viquipèdia), un sistema operatiu 100% lliure fundat per Ian Murdock l'any 1993 (quan Linux tenia només 2 anys) i desenvolupat des d'aleshores per milers de voluntaris d'arreu del món. Si esteu interessats en conèixer més a fons el projecte Ubuntu i les seves relacions amb la comunitat de programari lliure (especialment amb Debian), us suggerim començar per aquest article de la Viquipèdia
Àmbit

Més informació
La comunitat catalana d'usuaris d'Ubuntu aplega els usuaris de llengua catalana d'Ubuntu en totes les seues varietats. L'àmbit d'actuació del LoCo Team català (equip de la comunitat local) és principalment els Països Catalans, els territoris on es parla tradicionalment el català, on hi ha membres i voluntaris a pràcticament arreu de llur geografia. Al respecte, darrerament l'equip ha estat preparant un mapa amb la ubicació de cadascun dels ubuntaires catalans. Si voleu afegir-vos-hi, només us cal crear un compte a ubuntu.cat i afegir la vostra localització!

El wiki

El wiki és un espai web que ofereix Ubuntu amb la característica de permetre els membres de la seva comunitat d'afegir, esborrar o modificar molt fàcilment el contingut de les pàgines, sense necessitat de conèixer el llenguatge HTML. D'aquesta manera, la creació de pàgines és molt àgil i el wiki esdevé una eina molt eficaç per a la publicació col·lectiva en grans quantitats. En aquest moment, esteu llegint la pàgina principal del nostre wiki. Si voleu desar la seva localització per a futures referències, podeu emprar aquest enllaç.

LoCoTeamContact --Rafael Carreras

Totes les seccions


CategoryLoCoTeams

CatalanTeam (last edited 2021-04-10 10:34:42 by walter-garcia)